SeoBilgini adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bugün Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüne de göz gezdirdim ve o bölümde de 7 üniversiteyi puanım tutuyormuş. Üniversiteler şu şekilde;

SELÇUK ÜNİ, CUMHURİYET ÜNİ, ATATÜRK ÜNİ, KORKUT ATA ÜNİ, ŞEYH EDEBALİ ÜNİ, AKSARAY ÜNİ, NECMETTİN ERBAKAN ÜNİ

Sizce bu üniversiteler tercih edilebilir mi? Birkaç ilçe siyasi görüş ve düşünce farklılığından dolayı beni çok zorlayabilir ama zamanla alışırım, uyum sağlarım diye düşünüyorum.
Selçuk harici hiçbirini tercih etmemeniz gerektiğini düşünüyorum. Yine de açıp akademisyen kadrosunu incelemeniz lazım. Bölümüm gereği diğer okullarda çok arkadaşım var. Ben de seyahat etmeyi seven biriyim. Şayet şansınız varsa Hacettepe, Ankara Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Dokuz Eylül ya da vakıf üniversitelerinden tam burs alabiliyorsanız Kadir Has, Bilkent, Bilgi gibi üniversitelerden şaşmayın. Hatta maddi ve manevi olanaklarınız yeterliyse bir yıl daha hazırlanın derim. Uyum sağlamak o kadar kolay olmayabiliyor. Ben de muhafazakar insanların çoğunlukta olduğu bir şehirde üniversite okuyorum; Antalya'dan sonra buraya katiyen uyum sağlayamadım. İnsanlar üçüncü ya da dördüncü yıllarında dahi tekrar sınava girip şehir değiştirmeye çalışıyorlar. Sosyal biriyseniz insanlarla beraber yaşamak zorunda kalıyorsunuz. Ve cehalet bazen dayanılmaz olabiliyor. En basitinden bir parkta oturup biraz bira içmek istersiniz tip tip bakarlar, kız arkadaşınız doğal olarak şort, etek giyer tip tip bakarlar, az biraz iyi giyinirsiniz tip tip bakarlar, teşekkür etmeyi rica etmeyi bilen birisinizdir ne diyor bu diye bakarlar; ben insanlara "hayırdır oğlum?" bakışı atmaktan yoruldum. Bir yerliyi dövmeden mezun olmak en büyük hedefim. Sizin hedefleriniz benimki kadar küçük olmasın.