ARTFM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Süleyman Demirel Üniversitesi'ni o listeden silin. 4 yılınıza yazık. İyi hocalar var ama kendinizi geliştirebileceğiniz bir ortam yok. Afyon için de geçerli bu söylediğim. Muş falan filan.

Sanat tarihi Türkiye'de problemli bir bölüm. Akademisyen olacağım ya da yurtdışına çıkacağım diyorsanız Anadolu bölgesinde bulunan üniversiteleri listeden silin. DTCF en iyisidir.

Sinema ve televizyon bölümünde sadece karşısında yazan üniversiteler tutuyorsa hiç yazmayın.

Felsefe yazacaksanız şehir ve akademisyen kadrosu büyük önem taşıyor. Antik çağdan günümüze kadar felseye hakimim. Benim size anlatacağım ile hocaların anlatacakları çok farklı olmalı. İnanın bazen olmayabiliyor.

Almanca Öğretmenliği'nde iyi üniversiteler tutturmuşsunuz.

Bana güvenin; kişisel gelişiminizi sağlayamadığınız bir şehirde okumak size bir şey katmaz. Hele ki bir köy yerinden falan gitmiyorsanız küçük şehirlerde kafayı yersiniz. Sadece diplomanız olur, hayat boyu da söylenir durursunuz.
Bugün Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüne de göz gezdirdim ve o bölümde de 7 üniversiteyi puanım tutuyormuş. Üniversiteler şu şekilde;

SELÇUK ÜNİ, CUMHURİYET ÜNİ, ATATÜRK ÜNİ, KORKUT ATA ÜNİ, ŞEYH EDEBALİ ÜNİ, AKSARAY ÜNİ, NECMETTİN ERBAKAN ÜNİ

Sizce bu üniversiteler tercih edilebilir mi? Birkaç ilçe siyasi görüş ve düşünce farklılığından dolayı beni çok zorlayabilir ama zamanla alışırım, uyum sağlarım diye düşünüyorum.