Temeline indiğiniz zaman eğitim sistemi bütün problemleri kapsar. Cahil ailenin çocuğun hür iradesine müdahalesi, yine aynı cahil ailenin çocuğuna düşünmekten çok biat etmeyi öğretmesi, dışarıda adını soyadını sorsanız söyleyemeyecek öğretmenler, kız öğrencilerin etek boyuna erkek öğrencilerin açık düğmesine karışmaktan başka bir işe yaramayan okul yöneticileri diye uzar gider. Her kademe suçludur ve onları da bu hale eğitim sistemi getirmiştir. Aklı başında akademisyenlerle tanışma imkanınız olduysa onlar da söylerler; Türkiye'nin eğitim sistemi öğrenciyi okulda tutmaya yöneliktir. Ona dışarı çıkma, düşünme, fikir üretme imkanı tanımaz. Düşünmeye vakti olan insan sorgular. Sorgulayan insan isyan eder. Bu sınav çok güzel bir sınavdı bence. Üniversiteye 400-450 puanla yerleşen insan hocasının söylediği bir cümleyi anlayamıyor. Hayatı 2+2.1231'den öteye gidememiş zira. Sınav güzel ama eğitim sistemi böyle kaldığı sürece hiçbir işe yaramayacak. İmam hatiplerin sayısı nitelikli liselerin sayısını aşacak neredeyse. Günde 5-6 saat dersle çocukların beyni işlemez hale getiriliyor. Öğretmenler bile kendi alanlarından girdikleri sınavlarda komik netler yapıyor.