İstikrarsız olan sistem bozulmaya mahkumdur. Deneme tahtasına dönmüş bir gençlik var karşımızda. Yeni dünyanın gençlerini mevcut eğitim sistemi ile bir halt yiyemez. Sınavlardan tam puan almasının dahi bir anlamı yok. Öncelikle sınıf sisteminin ve algısının değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Çocuğunuz 1. sınıfta dahi kalabilir, bu onun 2. sınıfa hazır olmadığı anlamına gelir. Temel eğitim (Türkçe, yabancı dil, fen bilgisi gibi) dersleri verilmesi, ardından kapsamlı bir şekilde çocuğun yeteneğinin keşfi. Bu aşamada sanat, araştırma-geliştirme becerileri, yatkın olduğu alanda hayal gücünün ne denli geniş olduğunun analizlerinin yapılması. Alanlara uygun okulların açılması. Analizler tamamlandığında, örneğin bu aşamalar lise 1 döneminde tamamlanıyorsa sınavların tamamen becerilerine göre seviye atlaması, üniversite için herhangi bir sınava dahi ihtiyaç duymadan lisedeki eğitimin uzmanlığını yaparcasına eğitim hayatına devam etmesinin faydalı olabileceğini düşünmekteyim. Şunu söylememde sakınca görmüyorum, kimya alanına zerre ilgisi olmayan bir öğrencinin herhangi bir elementin atom numarasını ezberlemesi beyin gaspıdır. Atom numarasının ne olduğunu bilebilir ama bir elementin atom numarasını neden ezberlemek zorunda kalır? Hayatı boyunca kullanmayacak ve alanında kendisini belki bir adım daha ileri götürebilecekken o atom numarasını ezberlemek zorunda kalıyor. Mantıksızlıktır. Nasıl olsa bir iki değerli arkadaş okuyor bu yazılanları konu siyasete çekilebilir sonucunda kilitlenebilir veya silinebilir. O zamanda yazılanların bir anlamı olmuyor. Okuyan arkadaşlara teşekkür ederek mesajımı sonlandırıyorum.