Cümleten selamun aleyküm,

Abiler geçtiğimiz gün açıklanan yks sınavında 214 puan almışım benim için gerçekten çok yüksek bir puan çünkü sınavdan önce 1 soru dahi çözmedim gelişi güzel sınava girdim ve çıktım.

istanbulda endüstri meslek lisesinde motor bölümü okudum otomotiv kategorisine giriyor eğer motor okursam okulunda bana verdiği yerleştirme puanıyla 234 puana ulaşıyorum ve istediğim ilde istediğim üniversiteye gidebiliyorum fakat birşey sormak için bu konuyu açıyorum otomobille motorla felan staj görürken hoşlanmadım insanlara ısınamadım o nedenle başka bölümlerde kafamı kurcalıyor ve en çokda besyo kurcalıyor.

şimdi soruya gelelim yine aldığım puanla bağzı illerdeki üniversitelere gidebiliyorum 214 puanla fakat mülakatlarla seçim yapıldığı için aklımı kurcalayan soru şu eğer besyo tercih edipte mülakatlardan geçemezsem diğer tercihim olacak otomotiv mühendisliği yada mekatronik mühendisliği okuma şansım olacak mı? yoksa 1 sene çöpe mi gidecek mantıklı bir açıklama bekliyorum teşekkürlr inşallah soru anlaşılmıştır iyi forumlar