Selam herkese,

Cevap hakkı doğduğu için ben de bir mesaj paylaşmak istedim. Buradaki mesajları okuduğumda ben de sunucu.com.tr ne kadar dandik iş yapıyormuş gibi düşündüm açıkçası ama gel gelelim konu tam olarak böyle ilerlemedi. Burada yalan beyanlar da var, karalama durumu da.

Arkadaşı yaptığı yazılı görüşmesi sonrası ben aradım. Çünkü ağır ithamlar, tehditler gördüm mesajlaşmada ve sorunu çözmek için aradım, fakat uzlaşılabilir, konuşulabilir değildi kendisi.

Şu siparişin 24 saat sürmesi konusu da söylediği gibi olmamış, siparişi verdikten 24 saat sonra ödemesini yaptığı için sipariş tarihinden bir gün sonra aktif edilmesi normal. Nitekim, ödemenin ardından 1.5 saat içerisinde hizmeti aktif edilmiş, windows ve plesk kurulumu için makul bir süre.

Email kayıtlarının ekran görüntüsünü de ileteyim. Ne zaman sipariş verdiği, ödeme yaptığı ve aktivasyon sürelerini görelim.

Windows 40 değil, 15-20 GB yer kaplıyor sıfır kurulumda. Üzerine data yüklediğinizi ve 40 GB alanın yetmediğini iletmiştiniz, biz 40 GB dolu olarak vermedik.

İşlem de yeni sipariş değil, upgrade olduğu için mevcut sunucu formatlanarak güncelleme yapılmış, ardından diski genişletmek gerekmiş. Aslında bizim tarafta yapılabilirdi, tekniğin nasıl kullanacaksınız diye sorması daha şık bir hareket olurdu ama sormamış, hatta genişletmemiş de. Bunu da telefonda, durumu yumuşatmak için sorunu üstlenip tekniğin hatası unutmuş olabilir gibi bir beyanda bulundum ama aldığım tepki "aa o zaman sizin teknik yanlışlıkla bizim sunucuyu silebilir, formatlayabilir de" oldu. Bu kadar büyütülecek bir konu olmadığını, bir destek talebiyle 5-10 dk içinde çözüleceğini iletmiştim ama buna da tepkisi ben yapmak zorunda mıyım, yazmak zorunda mıyım, banane disk genişletmekten, bu sizin işiniz oldu. Aslında bizim işimiz de değil ama yapmayı bilmiyorum ya da siz yapın derseniz, biz bir kaç dakikada yapıyoruz. Nasıl kullanacağınızı biz bilemeyiz, belki 85 tane partition yapmak isteyeceksiniz ? Bunun yönetiminin sizde olması gerekmez mi ?

Bu işleme ve yaklaşımımıza ait ekran görüntüsünü de ekte paylaşıyorum.

Şikayet konusunda da şöyle bir politika izliyoruz, nasıl ki siz servis sağlayıcıyı seçme hakkına sahipseniz, biz de müşteri seçme hakkına sahibiz. Her kullanıcı ile çalışmak zorunda değiliz. Bizim hakkımızda burada atıp tutacaksınız, sonra yenileme yaparak hizmet almaya devam edeceksiniz gibi bir durumu ben kabul edemem. Bu iki yüzlülük olur. Daha önce de ilettiğim gibi, son ödeme gününe kadar hizmeti kullanıp, yenileme zamanı ödemenizi kabul etmeyerek hizmeti sonlandırırız.

Sohbetten engellenmenizin nedeni de zaten yoğun olan bu kısmı chat ortamına çevirmenizden kaynaklanıyor. Üzerine vazife olmayan bir personele alakasız sorular sorup, tehdit, argo sözcükler kullandığınız için engellenmişsiniz. Çalışan arkadaşımızın bilgisi olmadığını ve yardımcı olamayacağını iletmesine rağmen.

Netice itibariyle, biz size hizmet de vermişiz, emek de. Burada paylaştığınız bilgiler tamamıyla gerçeği yansıtmıyor, ancak okuyan kullanıcılar için de, açıklayıcı olması adına bu mesajı paylaştım.

Ve şuna inandım, biz servisi hangi kalitede verirsek verelim, memnun olabilme ihtimalinizi görmüyorum, eminim her şeye bir kulp bulacaksınızdır. Param dışarı gitmesin diye değil de, canlı destek bölümünden chat yapabileyim, indirim alabileyim, bilmediğim şeyleri de yaptırabileyim düşüncesinde olduğunuz için yurt dışından SAĞLAM sunucu almamış olabilirsiniz.

Sunucu almadan önce yaptığınız görüşmenin de ekran görüntüsünü iletiyorum. Özellikle text olarak iletmedim ki, metin değiştirilmiş diye düşünülmesin. Bence biraz yüksekten uçmayı bırakıp makul olursanız başka servis sağlayıcılarda da memnun olabilirsiniz. Destek taleplerinizden de anlaşılacağı üzere, en geç aldığınız yanıt 12 dk olmuş, bu da beyanlarımızın dışına çıkmadığımızı bize gösteriyor.

Son olarak, sunucu erişiminizi kimlik bilgilerinizi sahte bilgilerle değiştirdiğiniz için durdurduk. Bir sonraki yenileme tarihine kadar servis alabilirsiniz ancak üyelik bilgilerinizin doğru bilgilerle güncellenmiş olması gerekiyor. Aksi halde ülkemizdeki yasalar ve şirket yükümlülüklerimiz gereği servis vermeye devam edemeyiz. Bunu da paramı gasp ettiler diye yazmayın diye iletiyorum.

@Chronos bulutta windows ve plesk lisans maliyetleri çok düşük. Bu nedenle yansıtmıyoruz, fiziksel ürünlerde lisans bedeli uygulanıyor. Sizin düşündüğünüz modelde, her hizmet için aynı durum uygulanabilirdi eğer kaçırıyor olsaydık. Fizikselde ücretsiz uygulanan model ise sadece tek domain lisansı olur.