Nurullahtr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben zaten sınavı değerlendirmedim , öğrencilerin çalışıp çalışmadığını karşılaştırdım. Bu işin iq ile olmadığını belirtmek isterim çünkü iq dediğimizde örneğin iq'si yüksek olmayan biri 10 okuyuşta anlıyorsa iq'su yüksek olan biri 1 okuyuşta anlar.Sınavdan tam puan çekmek için mükemmel bir iq seviyesine sahip olmanız gerekmez.Zaten yüksek alan kişi oralara çalışıp gelmiştir.Ayrıca eğitimin kötü yanlarının olmadığınıda söylemedim fakat siz bana puanlama sistemini söylüyorsunuz
Puanlama sistemini söylemedim.
Puanları yorumlamak için sınav sonuçlarını analiz etmeye yarayan teknikleri söyledim.
Sınavdan tam puan çekmek için ortalama bir iq seviyesinin üzerinde olmanız gerekir.
Çünkü bu sınav elemeye yönelik bir sınavdır.
Ne kadar çalışırsanız çalışın yapamayacağınız sorular çıkacaktır.
Diğer taraftan doğru düzgün çalışmadan tüm soruları yapan adamlar da çıkacaktır.
Dershanede son sene hiç çalışmadım, dershanede çözdürülen testler dışında bir tane test çözmedim evde, radyoda çalışıyor, basket takımında oynuyor, müzik grubumuzla provolar konserler veriyorduk. Dershanede yanımda oturan kız da her gün 300-500 soru çözüyordu, evde özel ders alıyordu, çünkü ikinci senesiydi. Bana sen çalışmıyorsun bu sene yapamayacaksın diyordu. Aynı üniversite aynı bölüme girdik.
Burada tartışılan genel ortalamanın düşüklüğü. 15 bin dahiden neden sadece 50-100 tanesi tam yapıyor, bu çok zeki adamların neden %99unu kaybediyoruz?