EmirATICI adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bankacı arkadaşlar daha net cevap verecektir. Ben bankadan ayrılalı 3 yıl oldu.

3 yıl önce çalıştığım dönemde, BDDK uygulaması vardı. Kredi kartı limitleri net gelirin 1. yıl 2 katı 2. yıl 4 katı olarak belirleniyordu. Bu tüm kredi kartlarınızın limitleri toplamı.

Diğer bankalarda kredi kartlarınız varsa ve limitiniz dolmuşsa limit tanımlaması yapılamıyor.

Peki neden 0,00 TL limitli kart gönderiyor derseniz, banka size kartı gönderiyor. İlerleyen dönemlerde limit açığınız oluşursa (diğer bankadaki kart iptaliniz, gelir artışınız vb. durumlar dolayısıyla) sizi arayarak şu kadar limit tanımlayabiliriz onaylıyor musunuz diye sorarlar.

Müşteri hizmetlerini arayıp itirazda bulunabilirsiniz ancak boşta limitiniz yoksa başvurunuz olumsuz sonuçlanacaktır. Benim bildiğim kadarıyla olumsuz değerlendirilen limit artış talepleriniz de kredi skorunuzu etkiliyor.

Dipnot : 0,20 maxipuanı kullanabilmek için kartınızda en az 0,20 TL limit olması gerekiyor.
Wbmasters adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Başka banka kredi kartı kullanıyorsanız bu durum yasanabiliyor diğer kredi kartlarınızı kapatarak ya da limit düşürerek iş Bankası kartının limitini yükseltebilirsiniz
Anladım o zaman diğer limitlerden dolayı böyle bir şey olmuş peki çok teşekkürler ilginiz için cevap yazan tüm arkadaşlara.