Gece 02:00'dan önce yatmam bazen 3-4ü bile olduğu zamanlar oluyor alarmı kurarken 06:15 ve 06:25 e ayrı ayrı iki alarm kuruyorum. Kendimi bu saat dilimlerinde uyanmaya programladım bir nevi. Herşeyin başında gece yatmadan önce kendinize telkin vermeniz. Artı ve eksilerinizi kafanızda düşünün kalkamazsanız işe geç kalacaksınız servis varsa kaçıracaksınız gitmeniz iyice uzayacak. Sıkıntıları bu şekilde kendinize belirtin
Bir tavsiyem de ramazan ayında kullandığım program olacak. 3-4e kadar uyumayıp sabahın köründe kalkmam gerekiyordu tektim ramazanda kalkamazsam akşama kadar uyurdum

Alarmy diye program var. İçerisinde alarmı susturmak için bazı yöntemler var. Yattığım yerden uzak bir tarafa başka odaya kitap koyuıyordum. Programda barkod okutma bölümü var alarmın susması için. O kitabın barkodunu ayarladım. Alarm çalmaya başladığında zaten susturamıyorsunuz o barkodu okutacaksınız. haliyle uzakta olunca da ister istemez alarmın susması için yataktan kalkıp diğer odaya gidip barkodu okutuyordum. (En büyük sıkıntımız yataktan çıkmak istemememiz) Kalkınca da haliyle geri yatmamak için savaşacaksınız