Şimdi bu konu başlığını okuyunca aklıma gelenler :
- Anne Baba bakış açısı : Enes Batur hayranı olanlardan fazla bir şey beklemek yanlış olur. Adamın örnek aldığı tip belli !
- Sınavları kazanmış kafası rahat birinin görüşü: Aslında sınava giren adamın sınavdan başka şansı olmadığını bilmesi gerekir. Biraz çalışmayla başarılmayacak gibi değil.
- Okuyamamış, bi baltaya da sap olamamış abimiz: Bizdeki sınav ve eğitim tamamen dayatma bir sistem üzerine kurulu, çünkü okumayana başka bir yol gösterilmiyor.
- Başarısız çocukları devlete giydirerek savunan abla: "Okumasan da olur, bak devletin okumayı tercih etmeyenlere şu tarz kolları da var" denecek bir ülkede değiliz.
- Eşi sürekli bunu söyleyen berber abimiz: "Okumazsan baban gibi eşşek olursun" mantığı ile dayatılan eğitimin kalitesi de böyle olur tabi.
- Topla alakası olmayan, yorum yapmaktan da geri kalamayan messi hayranı abimiz: Futbolcu olacak çocuk zaten sınavla alakası olmayan, aklı topta olan çocuktur, ama var mı messi yetiştirecek alt yapıya sahip kulüp?
- Avrupada eğitim makalelerini okumuş teyzemiz: Herkesi YKS gibi sınavlara yönlendiren eğitim sistemi değil; ilk okul ve orta okulda senin yeteneklerini tespit edip seni daha fazla başarılı olabileceğin dala kanalize eden bir eğitim sisteminin hayalini kurmaya devam anlaşılan..
Buyurun efendim seçin seçin kullanın.
Yazık bu çocuklara, bu kadar stres, ter, emek, para.. Allah yardımcıları olsun.
Saygılar