Hemen suç eğitim sistemine atılıyor. Bence sorular çok ama çok güzeldi.

Soruların tamamı muhakeme yeteneğiydi. Şu oyun hamuru sorusunu mutlaka duymuşsunuzdur. Cevabı 81 olan soru.

Bu soruyu herkes tek tek sayarak v.s. 10 dk harcayanlardan ibaret. Eğitim sisteminde ya da sorularda bir şey yok kardeşim! Okulda sana üslü sayı öğretilmiyor mu? 3 üzeri 4 yazmayı düşünmen gerekiyor.

Okulda sana soru tiplerini öğretemezler. Sen düşünüp, muhakeme edip, anlayıp, matematiksel çözümü uygularsın.

Çok doğru ve çok yerinde bir sınav. Düşünmeyi bilmeyen gençlerin bu ülkeyi kurtarmasını, geliştirmesini bekliyoruz.

Paragrafların uzun olmasından dert yananlar:
Kitap okumanız gerekiyor. Çok kitap okumanız gerekiyor. Böylece hem hızlı okuma konusunda gelişir hem de okuduğunuzu anlama konusunda inanılmaz büyük adımlar atmış olursunuz.

Kendim için konuşmak gerekirse, 55 tane Türkçe sorusunu (ALES-DGS Soruları) 40 dakikada çözüyorum. Bu bile bana çok geliyor 50 tane Türkçe sorusunu 30 dakika civarına çekmek için çabalıyorum. 4 tane sözel mantık sorusunu ise ortalama 6-8 dakikada çözüyorum.

Matematik soruları Türkçe soruları gibiydi diyenler:
Yine kitap okumanız gerekiyor. Okuduğunuzu anlama becerisi gerekiyor. Bu sorular gerçek hayatla doğru orantılıdır:
Bir problem var, problemi dinler ve anlarsınız. Çözüm üretirsiniz.

İşte bunun adı muhakeme yeteneğidir. Bu da kitap okuyarak gelişir.

Size soruyu Türkçe gibi sorar fakat yukarıda da anlattığım gibi 3 üssü 4 yazmayı size bırakır. Yazamıyorsanız, problem eğitim sisteminde değil sizin düşünce becerinizin yetersizliğindendir.