Yazdığınız ilk paragraf mükemmel olmuş elinize sağlık.
İkinci paragrafın tek bir noktasına katılmıyorum. Sadece okulu tamamlamak için okursanız yani uçup gitmesini isterseniz uçup gider.
Hocam bence dünyanın geldiği son noktada en önemli şey vakit ve ihtiyacınız olan şeye ulaşabilme potansiyeliniz.
Çok dikkat edin, hiçbir yeni icat imkanı olmayanlar tarafından icat edilmeyecek. Belirli bir grubun elinde dünyanın tüm imkanları varken, geri kalan grubun elinde sadece internet var. Burada birçok kişi mesela diyor ki o okuldaki sosyalliği nasıl eğitim hayatı olmadan sağlayacağız. Beyler bir etrafınızdaki sosyallik denen şeye bakar mısınız ? Milyoner babanın kızı bilmemne beachte 5 milyon takipçisine fotoğraf atıyor, bizim çocuklar beğeniyor. Senenin 2 günü günübirlik tatile çıkıyor, o da kendisine en yakın *** akan sahile. Sence bizim çocukların kafasından uçup gitmeyecek olan dersler mi ? 10 tane arkadaş bir araya geldiğinde sizce ders mi konuşuyor yoksa milyoner babaların çocuklarını mı takip ediyor ? Olay hep aynı, kim nerede ne yapmış sosyalliği olacağına olmasın öyle bir sosyallik daha iyi. Çocuklarımız gerçek anlamda genel olarak gerizekalı, az çok etrafa bakın göreceksiniz.
Şuanki düzende okul mokul hikaye çok netim, halamın oğlu 10 yıldır öğretmen, ama öğretmenlik harici her işi yaptı, şuan BİM'de çalışıyor ve aynı mağazada 2 öğretmen 2 de mühendis var, mühendisin biri MAĞAZA SORUMLUSU. Mühendisin içler acısı rütbesine bir bakalım, sonra da marketi kuran adamın neci olduğuna bir bakalım. İşlerin artık okul okumak ile döndüğünü sanmıyorum. Hatta şuanki düzende çocuklarımızın ne olacağını boşverin, hangi rütbesizin emrimde nerede çalışmak zorunda kalacağını düşünelim. Senaryo değişmiş hocam, o film öyle oynanmıyor artık. Mükemmel okullar bitirenlere lafım yok, Allah herkese aynı cevheri veya aynı imkanı (parayı) vermiyor.
Bilmiyorum biraz önünü görebilen birisi sanıyorum ki çocuk değil de bu sisteme köle yetiştirdiğini görebiliyor ve bunun pişmanlığını yaşıyordur, nasıl sistemi düzeltebiliriz diye oturup düşünmemiz lazım ama bahsettiğim şu belirli grubun ne yaptığını takip etmekten düşünmeye fırsat bulamıyoruz, sistemi değiştirmek için şu 600 salatalık bostana bir girmemiz lazım önce ama o bostana da bilet ücretli, yine zengin zümre kendi arasında biletleri kapıyorlar. Dileyen şansını zorlayabilir.