RBA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Henüz kılavuz açıklanmadı. 3 Temuuzda ön bilgi için bir şeyler yayınlandı sadece. Puan türleri 4e düştü. Neredeyse eski sisteme göre her puan türünde 3-4 farklı yol vardı. Mf-1 Mf-2 gibi. Bu teke düştüğü için tercihler tek kanal üzerinden yapılacak. Dediğim gibi yeni bir sınav sistemini eskiye nazaran eleştirmek biraz yanlış bir tutum. Çok yüksek ihtimalle bu sıralamalar düşecek. Tm sıralamalarında sayısalcılar olduğu gibi Sayısal sıralamalarında da Tmciler var. Bu hususta her şeyin göze alınması incelenmesi gerek. 17k olan farkın kapanması bence mümkün.
Anladım hocam. Bundan bir iki gün sonra, taban sıralamalar ve üniversitelerin aldıkları öğrenci bilgileri paylaşılacak sanırım, ona göre nereye girip giremeyeceğimizi öğreneceğiz değil mi?

omer760 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
254k da benim hocam, 232k dan düşürdüm malesef
Mezuna kalan tüm arkadaşlarım daha kötü sonuç aldi. Bende bilgisayar mühendisliği istiyorum, bilmiyorum 3. Seneyemi kalicam, bir yeremi gidicem ama kafam çok karışık.
Nasıl yardımcı olabilirim diye düşünüyorum da, aynı durumdayız neredeyse. Bu konuda diğer kişilerin yazdığı cevapları okumakta fayda. Başka yerler de var bunlar için benim ilk aklımda gelen buraya sormak oldu ama sorun yok, hayırlısı olsun. Şimdilik bekleyip araştırmakta başka çare yok.