MusteR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bunu düşündürüyorsa vermeyin. 28 yaşındayım bu yaşıma kadar 1 defa bile bir annem babam dışında kimseden borç almadım, almakta nasip olmasın. En yakınım olan dayıma yıllar evvel bir borç vermiştim, adam araba aldı, arabasını sattı, çektiği krediyi ödedi bitti, gezdi dolaştı, üzerine 2 çocuk yaptı her aramamda ağladı. Verdiğim parayı 3 yıl sonra 557687654657 taksitle ödedi. Borç vermeden kötü olun, daha kısa sürer kötülüğünüz.
Yorumun için teşekkürler aynı şekilde bende şimdiye kadar kimseden borç istemedim sürekli borç veren oldum. borç versen dert vermesen dert bakalım ne olacak sonu

EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Borç vereceksen parayı unut, parayı istersen arkadaşlığınız bozulur.

Bir keresinde borç vermiştim, 3-4 ay sonra istedim, bir kaç kere daha isteyince kötü adam olmuştum.

Borç veriyorsanız, parayı geri almamak üzere verin, arkadaşınız verirse alırsınız, yoksa isterseniz aranız bozulur.
gstaraftari adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam 32 sene yaşamışsınız kime ne vereceğinizi bilmeniz lazım
Şimdiye kadar verdim vermedim çok olay oldu sadece buradada herkes konu açıyordu bende bu tür sorunlar yaşayanlardan yorumlarını alıyorum işte

yektapoyraz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bankanın güvenmediği adama sen neden güveneceksin. Adam istese gider bankadan alırdı öyle değil mi? Tokatlayacak seni dikkat et! Demek ki ya bankalar adama para vermiyor ya da ütecek seni.
Evlilik olayı bir anda olmuş kendiside 2 sene sonra olmasını istiyordu ancak oğlu yüzünden buna mecbur kalmış anlayacağınız. kredide çekmiş çekmedi değil yani bayağı bir borç altına girdi sayılır.

MjBolubeyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu güne kadar verdiğim hiç bir borcu sorunsuz alamadım ya da hiç alamadım.
Eğer borç vereceğiniz kişiye o tutarı sadece hibe için verecek kadar yakınsanız borç verin hocam. Normalde ona hibe edecek kadar yakın değilim diyorsanız yok deyin ve borç vermeyin derim.
Allaha şükür verdiğim borçları ben istemeden aldım kendisi gelip niye ödeyemediğini söyleyip bir süre sonra ödeyebiliyorlar o konuda şimdiye kadar sorun yaşamadım.