Herkese selamlar, üniversite yıllarımda makale konusunda baya bir iş yapmıştım bionlukta süper satıcı seviyesine kadar bile yükselmiştik hatta 2 arkadaşla beraber.
O zamanlar bir kaç yardımcı program satın almıştık sesle makale yazmak için bugün nette dolaşırken google dökümanlarda araçlar->sesle yazma özelliği geldiğini gördüm.
Bu özellik belkide hep vardı ben yenide öğrenmiş olabilirim. O zaman bize en çok sorulan ve çevremizde tartıştığımız konu bir makalenin yazarakmı yoksa sesle mi daha hızlı yazılabileceğiydi.
Aramızda bu yöntem ile makale yazanlar varsa konuyla alakalı yorum yapabilirlermi.
Benim fikrim sesle yazdığınız yazılar daha hızlı ve kelime kontrolsüz olduğundan hem daha doğal oluyor hemde kaç kelime oldu gibi şeylere takılmıyorsunuz hatta genelinde hedef kelime sayısının üzerine bile çıkıyorsunuz. Ayrıca sonrasında yazınızı okuyup imla hatalarını düzeltmeniz daha kolay oluyor çünkü zaten doğru yazmışımdır gibi bir harekette bulunmuyorsunuz.
NOT :
Konudaki bir yanlış anlaşılmayı önlemek amacıyla şunu belirtmem gerekiyor konuşmayı anında metne çeviren bir yazılım kullanarak makale üretmek "o an aklınıza geleni yazma" şeklinde bir olay değil.
Siz örneğin "bitcoin şöyledir böyledir" diye bir cümle kuracaksınız kafanızda cümle oturmuş bitmiş, kağıda veya PC ye geçirirken eliniz ile değil konuşarak bunu hallediyorsunuz.