Selamun aleyküm arkadaşlar, sosyal medyada dolanırken tercihlerle ilgili bir kaç fotoğraf gördüm. Liseye yerleştirilemeyen arkadaşlar, benim gibi üniversite sınavında barajı bile geçeceğine inanmayanlar var. Ben ve benim gibilere bir kaç öneri vermek istiyorum.
Kendinizi zorlamayın hepimiz doktor, öğretmen ya da güzel bir yerden mezun olacağız diye bir kaide yok. Hangi alanı seviyorsanız oraya yönelin gitsin. Ailelerinizi bu konuda pek umursamayın, gelecek yıllarda yanınızda onlar olmayacak. Bu hayat sadece bizim ve hayatımızla ilgili kararları sadece biz alabiliriz.

Örneğin benim bilgisayara ufak yaşlardan beri ilgim vardı. Yaşıtlarım 1. sınıfta parasını oyuncak silah gibi şeylere harcarken ben o zamanlar chip dergisi alıp anlamaya çalışıyordum. Zaten ilk bilgisayarımı da onun sayesinde bozmuştum. Yıllar sonra 5. 6. sınıfa geldiğimde Metin2 nin altın dönemleriydi. Pvp server kurulumu ile ilgili araştırma yapıyordum. Bir dönem sunucu karşılığında files editleme işlerine giriştim. Sonrasında lise 1 e geldiğimde Youtube spam yapmaya başladım. Youtube spam bittiğinde ise web sektörüne girdim yaklaşık 1-1.5 yıl oldu. Ailemi ya da arkadaşlarımı dinleyip yatkın olmadığım alana yönelseydim bugün hiçbir şeyim olmayacaktı. Sakın kendinizi üzmeyin, sıkmayın önemli olan kendinizi tanıyıp ona göre bir alana yönelmek.