pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu düzenli, zorunlu ortak eğitim sistemi aslında sadece bizde değil dünya çapında ciddi sorun. Gelecek kaygısı ile eğitim sistemi bir nevi zorunlu askerliğe dönüşüyor. Buna ek olarak maddi beklentiler ile diploma denen kağıt ciddi bir anlam kazanıyor.

Tabi bizde global dünya eğitim sistemindeki sorunlara göre daha fazla eğitim sistemi sorunu var o ayrı. Mesela bizde İngilizce beden gibi bir ders olarak düşünülüyor öğrenciler ve öğretmenler, veliler tarafında. İngilizce bir ders değil bir dil.

Matematik kağıt üzerinde o bu şunla sınırlandıralarak anlamsızlaştıracak, soğutulacak veya ya matematiği sevmiyorum ya denebilecek bir şey değildir. Matematiği, kullandığın telefon ve bilgisayarın içindeki matematiği görsen öyle bir seversin ki. En basit bir şekilde bir nesneyi yazılımda hem ileri hem sola ilerletmek istediğinde bile trigonometrik hesaplamaya ihtiyaç duyuyorsun. ( Lisede trigonometri ne, ne işe yarıyor ki diye düşünüyordum )

Devamsızlık, zorunlu ders gibi kavramlar bunlar kabul edilebilir şeyler değiller. Dersi ve okula gelmeyi zorunlu kılarak başarı elde etmeye çalışmak zor. Öğrencileri devamsızlık ve ders seçimi konusunda zorlamak yerine serbest bırakıp kendi iradeleri ile okula sürekli gelmek istemelerini ve bir çok farklı dersten eğitim görmelerini istemelerini sağlamalıyız.

Zorla güzellik olmaz. Olsaydı Sovyetler çökmezdi.
çok güzel bir yazı olmuş hocam, ben şahsen neyin nereden geldiğini bilmeden anlayamıyorum..