Seneler önce uzun süre AS3.0 diliyle uğraşmam haricinde programlama geçmişim yok. Flash'ın kaldırılmasıyla AS3'ten de uzak kalarak tüm her şeyi unuttuğum programlama alanına iyi bir geri dönüş yapmak istiyorum. Genel olarak ilgi alanım AI ve Blockchain. Bu alanda çalışabileceğim belli başlı dillerin başını biliyorsunuz programlamaya yeni başlayanların sevgilisi Python çekiyor. Okulların açılmasına az bir zaman var ve ben günde 30-40 dakika eğitim ve yine 30-40 dakika pratik ile ilerleme şansına sahibim en iyi ihtimalle. Ayırabileceğim zaman bu şekildeyken maksimum 2 haftada Python'un ve OOP'nin temellerini en iyi şekilde hangi kaynaktan öğrenebilirim?

Youtube'da KodDershanesi var fakat eğitim serisi sona ulaşmamış sanırım. Yani sona gelirsem içerik beklemek zorunda kalacağım.
Yine YouTube'da Mustafa Murat Coşkun'un bir serisi var ancak ayırabileceğim zamandan uzun sürüyor.
Udemy'de Mustafa Murat Coşkun'un ücretli bir seti da var ancak bu da bir önceki gibi uzun sürüyor. Aynı zamanda kurs içeriğine baktığımda Youtube'dakinden farklı bir şey göremiyor oluşum kalite farkını sorgulamama ve Youtube'daki setten uzaklaşmama da neden veriyor.
Udemy'e Sinan Ürün'ün bir ücretsiz seti var ancak ayırabileceğim bu süreyle en az 1 ay sürecektir bitmesi.
Udemy'de Volkan Taşçı'nın ücretli bir seti var ve yine istediğimden uzun sürse de diğerlerine nazaran kısa fakat yorumların birinde karışık ve anlaşılmaz olduğu yazıldığından çekiniyorum.

Siz bu dili nereden öğrendiniz? Ne kadar sürdü öğrenmeniz? Alternatif Türkçe kaynak öneriniz var mıdır? AI ve Blockchain için önerebileceğiniz kolay yazımlı ve kolay öğrenebilecek başka bir dil var mıdır?

Teşekkürler