en özet hali ile açıklamak gerekirse 2:45 dakikanızı ayırıp aşağıda verdiğim videoyu izleyin lütfen

https://www.youtube.com/watch?v=sv_U2k-N1q8

ikincisi biz de örgütlenme kültürü yok , başta tabi kendim olmak üzere başarılı bir girişimi görünce benim aklıma gelmişti ama yapmamıştım diyoruz bunu diyeceğine yapsaydın kardeşim sana engel olan mı oldu diye düşünebiliriz ama ne yazık ki biraz öz eleştiri yapmak lazım biz avantacı bir milletiz. Emek vermeden para kazanmayı seven bir milletiz. Oysa gerçek anlamda bakarsak bizim başarılı girişimlerimiz yok mu var ama yabancı bir şirketin biraz daha az gelişmiş ürününe gider hayran hayran bakarız ama yerli olan bir ürünü elimize almayız. Yerli ürünü almazsan ne olur yerli kazanamaz kazanamaz ise büyüyemez vs gider. Oysa daha geçen gün denk geldi kazara Durmazlar AŞ. adlı bir şirket bilmeyenlar bakabilir ben de sonrasında baktım yerli Tramvay üreten bir şirketimiz. Türkiyede tramvay kullanan büyük şehir sayısı gittikçe artıyor ve neden yerli muadili varken yabancıdan alasın ki olmaz yabancı olsun onların ki daha kaliteli algısı bize küçüklüğümüzden empoze edildiği için yerli zorla ve ısrarla mücadele etmeye çalışır.

üçüncüsü elalam ya da batı ya da doğu neresi ise artık bilime teknolojiye yapay zekaya yüklenirken sen hala affedersin kıçıma su kaçarsa abdestim bozulur mu? konusunu usanmadan kaçıncı bin kez tartışırken , elini taşın altına koyup icat çıkarmak varken ne gerek var orda hazır yapılmışı daha ucuza geliyor dersen bizden uzun bir süre daha hiçbirşey olmaz.