Evden kaçma ayrıl...
Malesef geleneklerimize göre bir çocuk evden ayrılınca sanki kaçıyormuş gibi davranılıyor... ama ailen ile çok detaylı konuş ki bunun bir kaçış değil ayrılık olduğunu söyle onlara....
Birbirine aşık yıllarca evli kalan insanlar bile ayrılabiliyor... Belki fikirleriniz tutmuyor belki anlayışlarınız, bana kalırsa evden ayrıl ki kendi potansiyalıne ulaşabilesin. Bu gibi baskı ortamlarında kesinlikle bir şeyler başarabileceğini düşünmüyorum ama dediğim gibi evden kaçma evden ayrıl.. Ailene bunu deneyimlemek istediğini hayata bir defa geldiğini anlat aksi bir durumda tekrar gelebileceğini anlasınlar.
Sana 2 ay önce ayrılan arkadaşımın a'dan z'ye masraflarını söylüyorum.
İlk etapta biraz para gerekebiliyor veya işte çalışıyor olman çünkü ya nakit alacaksın ya da gidip taksit ile alacak maaşın gelince ödemeye başlayacaksın..
Bu arkadaşım 0 parası vardı ama kredi kartıyla 2. el mobilya dükkanına gitti,
İlk etaptap bi koltuk bir de yatak aldı. 600 TL'ye
Ev kirasi 350 TL (1+1 teras kat manzara,teras tam genç işi)
[Buraya kadar sen de yaparsın..)
O Arkadaş beyaz eşya aldı 2.Elden (Hatta üniversite öğrencileri şuan çok ucuza bile satıyorlar)
Ve ev kuruldu..... (Yer kocaeli)
Şimdi aylar geçti evine gidiyorum normal bir evden farkı yok, masasından yatağına teras mangallığından yerdeki halılara kadar...
Edit ; konu sonlarında okuduğunu falan gördüm, eğer okuyorsan veya güzel bir üniversite kazanma şansın varsa ailen ile biraz daha dayanmalısın çünkü üniversite kazanınca istediğin bir şehire gidip yeni hayatını kurabilirsin...