n3pix adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vallahi sen bilirsin hocam yani sen bir şeyleri aklına taktıktan sonra, buradam kolay kolay fikir değişikliği gelmez size. İnşallah hayırlısı ile, güzel bir sonuç elde edersiniz önümüzdeki sınavda
Çalışınca neler yapabileceğimi merak ediyorum sadece Bir rakip elendi sizin için hayırlı olsun iyi geceler

bybrown adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendi ağzınla itiraf niteliğinde bir şey söylemişsin zaten, ders çalışmadım diye.

Çok açık ve net bir şey söyleyeyim, şu güne kadar tek bir görevin ve senden beklenen tek bir şey varmış (yazdıklarından anladığım) o da ders çalışıp hem babanı memnun edecek hem senin istediğin bir üniversite kazanmak. Herkes söylemiş insanlar bir değil diye, evet belki senin baban zor bir insandır bilemeyiz ama suçu tamamen ona atman yanlış olacaktır.

Kesinlikle acele karar verme, iyice düşün. Benim sana tavsiyem eğer istediğin şey gerçekten bilgisayar mühendisliği ise sonuçların açıklanmasını bekle ve eğer Ege ya da muadili olan bir üniversiteye girebiliyorsan gir ve kendini geliştirmeye bak. Evet okurken belki bir İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi öğrencisi kadar imkanın olmaz ama kendini geliştirirsen ve öğrencilik hayatında tecrübe edinirsen mezun olduğunda en azından onlarla yarışabileccek bir mezun olma şansın olur. Tabi bu tavsiyem eğer tekrar hazırlanmak yerine okursan babanın baskıları bitecekse.

Tekrar hazırlanmak konusunda da sana bir şey söyleyeyim, tekrar hazırlanıp kendi senesinden daha bir sonuç alan insanların sayısı o kadar az ki, denemek istediğin şey çok büyük bir risk. Emin ol herkes senin gibi düşünüp yapıyor bu işi ama bir şeyler uymuyor 2.sene, sorun oluyor.

Yine de kendin için en iyisini sen bilirsin, karar senin, hayat senin hayatın.
Eğer bu sene çalışsaydım da 100 bine girseydim örneğin ikinci seneye tekrar girmesdim çünkü kapasitem bu derdim. Ayrıca her sene sınava giren öğrenci sayısı da artıyor seneye daha da kötü olabilirdi işler. Ama dediğim gibi 12 yıllık eğitim hayatım boyunca hep okulda anlatılanlar kadar öğrendim. Lisede onu da yapmadım oh iyi bi Anadolu lisesine girdik diyip özellikle son 2 yıl ders dahi dinlemedim. Dolayısıyla çalışmayan birinin 1 sene kalıp çalıştığı zaman çekebileceğine inanıyorum açıkçası