Anladım, aslında yaşıtız ben de Aydın'da yaşıyorum. 3 gün sonra sınav açıklanacak. Ben de girdim. Açıkçası ben de güzel bir şey beklemiyorum. İstemiyorum da fazla bir yer. Fikirlerim seni bu üniversite konusunda aydınlatacaktır zaten ona şüphem yok. Senin yaşadığın durumun tam tersine de ben sahibim

Baba-Evlat açısından.
Eğer, üniversite hakkında pek beklentin yoksa ve eğer bilgisayar, yazılım gibi konulara ilginiz varsa. Bence, kıçı kırık dediğiniz herhangi bir devlet üniversitesine (özellikle devlet diyorum, maddi açıdan, özel üniversiteye herkes evladını gönderemiyor zaten). Girdiğiniz üniversitenin, illahaki bir Bilgisayar Labaratuvarı ve ta Odası olacaktır. 2 yıl veya 4 yıl için, kendinize büyük bir şans vermiş olursunuz. Zaten, hiçbir üniversiteden çok güzel bilgiler öğreneceğinizi düşünerek girmeyin. İş kişide bitiyor. Dünya geçmişinde, en çok kaynağın ve kaynağa erişmenin en kolay olduğu devirde yaşıyoruz. Eğer kendimizi bu 4 veya 2 yıllık süreçte, bilgisayar laboratuvarında guzelcet eğitirseniz, rahatlıkla iş sahibi olursunuz, ben buna garantimi veriyorum, yüzde yüz de eminim. Bu şekilde herkes iş sahibi olur fakat, devrin gereği insanların dikkatleri çok çabuk dağılıyor, veya çalışma isteği gibi kavramlar çok çok düşük seviyede. Heralde, Dünyanın en tembel olduğu devirde yaşıyoruz aynı zamanda. Bu şekilde ben size garanti veririm 2 veya 4 yıl sonranız için, ama kendinizi ve sevdiğiniz kişiler varsa, onları düşünerek bu üniversite sürecinde kendinizi mümkün olduğunca geliştirmeye odaklanın. Asla tembel olmayın, çevrenin dikkatinizi dağıtmasına izin vermeyin.
Geçmişe bakarak, geleceği yorumlarız. Geçmişe bakarak, geçmişi yaşamakla bir şey elde edemeyiz zaten. O nedenle, ben geleceğiniz için, bu dediklerimi şiddetle öneririm. Bunları bir tek ben söylemiyorum zaten. Bakarsanız görürsünüz bir de İngilizceniz kötü ise, onu geliştirmeye bakın.
Yaşadığımız durumda, eğer kıçı kırık bir devlet üniversitesine girebilirsiniz bence zaten babanız (imkani var dediniz) sizin, yurt ücretlerinizi büyük ihtimalle karşılayacaktır seve seve (çünkü onun istediği gibi, evden güzel veya kötü bir şey de olsa ayrıldınız, onu rahat bıraktınız). Eğer imkânınız yoksa da, bu ayıp bir şey değil, KYK Yurtlarına başvuru yapın, belli maddi düzeyde olmayan öğrencilerin ihtiyaçlarını tüm 4 yıl karışıyorlar.
Benim öngördüğüm, en iyi yol tamamen bu. Aksini düşünmek, eziyet gibi olur. Çıkmaza sürükler, düşünmesi bile zor olur, çıkar yolu olarak bana göre.