Merhaba, AWS Amazon diye bir servis yok. AWS kısaltması zaten Amazon Web Services için var. Sizin dediğiniz olsa olsa, AWS Lambda'dır.
AWS Lambda, Request/Response birimini temel alarak çalışan ve fiyatlandırma yapan Serverless Cloud Dinamiğidir. Sunucunuza gelen, her 1 Milyon Request/Response için 1$ ödeme yaparsınız. Ay sonu veya herhangi bir vakitte Request/Response kullanımlarınıza bakarsanız, ücret size yansıtılır, ödemenizi yaparsınız. Serverless olması ve Amazon'un üzerinde çalışması nedeniyle, hızlı olduğu söylenebilir.
PHP için kullanamazsınız. Bunlar, Apache/Linux sunucuları değildirler. phpMyAdmin gibi yönetim panellerini barındırmazlar bu nedenle. Kullandığınız veritabanını ayriyeten yönetecek bir sunucunuz olması gerekmektedir (emin değilim).
Daha çok Rust, Phyton (Django), Java (Spring), NodeJS teknolojilerini barındırmak için kullanılır. PHP'nin maalesef ki kullanım alanı azalıyor, artık yeni teknolojilere yetmiyor. Bu nedenle sanırsam PHP yok, ve kullanılması mantıksız olurdu zaten.
İlk yıl bedava değil, aylık 1 Milyon Request/Response (hatırladığım kadarıyla) aşık hakkı var, demo sunucularında. Ücret hiçbir zaman ödeniyorsunuz eğer demo kullanırsanız. Diğer paketler, sizin için birçok farklı avantaj sağlayacaktır zaten, fazla incelemedim.
Size yönetim için, monitörize hizmeti sunarlar, sunucunuzun durumunu bağlantılarını vesaire izlersiniz. Ama nasıl kullanıldığı hakkında pek fikrim yok. İncelenmeye vakit bulamadım. Ama 10 yıldız üzerinden 11 yıldız verilecek hizmet
Eğer, PHP kullanıyorsanız AWS Lambda ve hatta birçok AWS Hizmeti size uygun olmayacaktır.