Sağlıkçı olarak söylüyorum; profesyonel destek alman şart. Evde oturup herşeyi araştırarak sağlık hakkında bilgi toplamak çok yanlış bir davranış. Bana da günde 30 hasta geliyor, hepsinin ağzımda tek kelime internetten baktım, şöyle olabilirmiş.
%90ı 100 kelimesi 1 liraya yazılmış yazılardan bahsediyorlar. Yazan insan belki lise mezunu bile değil, sağlık alanımda hiçbir bilgisi/tecrübesi yok.
Acilen psikaytri hekimine giderek danışman, destek alman lazım. Bunun yanı sıra elinde ki o bilsayarı/telefonu bırakıp doğal hayata dönmen lazım. Oturup evde 20 saat böyle şeyler ile ilgilenmen ve kendini hastalık hastası yapman gerekmiyor. Herkesin bir sorunu, derdi var. İstersen çevrende ki bir hastanenin acil servisinde 24 saat geçirebilirsin, senin için buna şükür. dedirtecek vakalar görebilirsin. Herşeyi bir kenara bırak, dizi izle, film izle, kitap oku, yürümeye çık, gezmeye çık ya da hiçbirini yapamıyorsan evde oturmak yerine çık dışarda bir bankta tek başına otur. Son zamanlarda açtığın konulara sık rastladığım için az çok durumun farkındayım. Bunları bir tavsiye olarak kabul et, yanlış anlama.
Astigmat konusuna gelirsek; dikkate alınacak bir rahatsızlık değil. Elimizde ki bu oyuncaklar bizde kalmaya devam ettikçe nüfusun büyük bir kısmı bu sorunu yaşamaya mahkum kalacak.