Şuan düzenli olarak sony vegas kullanıyorum bende video edit işlerine 8-9 ay önce başladım

sony artık android apk kadar kolay geliyor ilk başladığım zamanlar bir videonun kesmesi birleştirmesi video effect uygulaması geçişleri vs çok zamanımı alıyordu ama zaman için de şimdi sony vegas ile hazırlık aşamam 10 dakikayı geçmiyor

başlangıç için sony derim ama zamanla tatmin etmemeye başlayacak (şu an bende öyle olduğu için bazı videolarımızı ae de render alıyorum) işinizi hızlı bir şekilde ilerletmek için sony ile başlayıp zaman içinde Premiere ve ae ye geçiş sağlayabilirsiniz

ilk başladığım zamanlar hepsi zor ve çözülmeyecek gibi geliyordu ama hepsinde temel mantık mizan ve ilk videoya giriş gibi me geliyor , bunu yaptığınız anda hepsini çözebilirsiniz kaldı ki geçmişinizde zaten uğraştığınız bir program da varmış

(sony vegasın zamanla tatmin etmemesini sebebi renk çözünürlüğünde kayıplar ve kaymalar oluyor, oyun videosu ya da ekran videosu ile çalışacak olsanız göze batmayabilir ama sizde bizim gibi kamera karşısında işlem yapacakmışsınız o yüzden ilk başlarda hızlı bir şekilde üretim için vegasla start verip zaman içinde premiere ve ae'ye geçiş yapabilirrsiniz

)