Seo'dan pek anlamadığımı her fırsatta söylerim. Ama yıllardır Google aynı açıklamaları yapar. Yıllardır da aynı yöntemler hep etkilidir. Benim tahminime göre; Google, backlink olayını engelleyecek bir çözüm bulamıyor ya da algoritmayı komple değiştirmekten çekiniyor. Bu yüzden, en azından bu tür açıklamalarla, "
Ne tutarsam kar " mantığını güdüyor
Google yıllardır dediğin gibi yapmayın etmeyin der bazen doğru düzgün siteleri çoğu zaman arada kaynatır buna bir çok kez şahit oldum başımada geldi. %2 etkilenecek der bu oran %20 civarıdır kendilerini açık etmezler bu zamana kadar farketmemiştik de diyemeyeceklerine göre hep az az gösterirler ceza alanları sanıldı kadar beyaz değil google. Spamdan yakalanırsın diyen arkadaşlara ise şunu söyleyim spamın dibine vurup parayı götürüp yeni siteyle devam eden çok insan tanıyorum dolaysıyla sporx denen site her kategoriye gözünü dikmiş alakası olsun olmasın spam yapıyor. Yazı özgünlüğünden bahsetmiyorum spam konu olarak bahsediyorum yayınladıkları yazıları çalmasalar bile olmayan içeriği eveleyip gevelemek ordan hit almak spamdır cezası olması gerekir ama google amca banlıyor mu? malesef hayır. Kendi çıkarıda var reklamlarını eritiyor bu işler böyle.
Uzun anlatımlar arasında detaylar her zaman iyidir. Kısa ve net anlatır iken doğru sanılan şeylerin yanlış olarak algılanıp doğru olarak kabul edilme hatası ortaya çıkar.
Konuya gelince Google WebMaster Ekibi tarafından yayımlanan makalede kısaca
anchor text vermeyin ve
link aldığınız sitelere dikkat edin dememiş.
Kendi sitemde ücretli makale yayımlamış isem.
- Link çıkışı yapılan siteye makale içerisinden 1 link çıkışı yapmaktayım. (2 hatta 3 link çıkışı abartılmakta. 3 link çıkışı yapmak isteyen kurallara uymalıdır. Bilen bilir.)
- 1 siteye 1 makale yazdırılmalı. Sözde seo paketi altında 20 liraya 1 makale 30 sitede yayınlamayın demek istiyor.
- Konuyu makale içerisinde düzgün kullanın demek istiyor. Sadece özgün diye o içeriğin etkili olmasını beklemeyin.
- İster 300 isterse 500 kelime olsun o makale 1 anahtar kelime üzerine ve aynı anahtar kelimeyi defalarca kullanmayın demek istiyor.
Kısaca anlatılan bazılarının anlamayacağına kanaat getirip,
Uzunca hikaye tarzında uzattım.
Ayrıntılar her zaman kısa detayların içerisindedir. Bu detayları anlamayan veya algılamayan kişi her zaman yanlış yapmaya devam eder.
O kadar yazmışsında kulağı tersten tutuyon gibi kardeş, paylaşımın için tşk.