hocam şahsen yıllardır kamp yaparım daha kamp alanında yapmadım. kamp yani adı üstünde kamp alanlarına otel ücreti vereceksem neden çadırda sefilce yaşayayım ki .

2 kiş olmanızda fayda var herhangi ufak bir sakatlanma bile ölümcül olaiblir yardım size ulaşana kadar. cep telefonunuzu yanınızda bulundurun çektiğinden emin olduğunuz bir yerde kamp kurun ( daha sonra kapatabilirsiniz ) ihtiyaç halinde çekmesi önemli.

Yanınızda mutlaka ateş olsun. Çakmak kibrit yada magnezyum çubuğu gibi şeyler. Ateş doğada sizi sivrisinek ve diğer hayvanlardan uzak tutacaktır. ( dikkat edin ormanı yakmayın )

Yanınızda bol su olsun yada su kaynağı olan yerlerde kamp kurmaya özen gösterin.

Yiyecek içecek konusunu kalacağınız gün sayısı üstünde temin edin 3 gün kalacak iseniz 5 günlük olsun.

Yanınızda mutlaka bir bıçak ( büyükçe bişey ) ve pusula olsun. ( ormanlık alanlarda yön bazen gider. )

Fener ve pil mutlaka olsun yanınızda. Powerbankta olsa baya iyi olur. ne olur ne olmaz. Şarjınız biter yardım istemek durumunda kalırsınız vb.

ben şahsen ateş yakmak yerine kamp ocağı kullanıyorum öneririm.

gitmeden önce ve gittiğinde mutlaka nerede olduğunu birilerine bildir.

Başına kötü bişey gelirse ve yönünü kaybedecek olursan mutlaka her zaman uzunda olsa düzgün yollardan aşağı doğru in ve bir su bulmaya çalış su seni medeniyete götürecektir.

Tabi bu anlattıklarım medeniyetten uzak yerlerde

Ekleme yapacağım aklıma geldikçe.