Ben şöyle yapıyordum tavsiye ederim örn: https://www.fikirisler.com/
sitesini açıyodum mesela aynısını yapmaya çalışıyodum takıldığım yerlerde f12 diyerek kodlara bakıyodum nerde ne yaptığını anlıyabilmek için. Hem bakış açınız hemde eliniz bazı şeylere alışıyor.

Verdiğim site tamamen bir örnekti tasarımı hoşuma gidiyor diye bunu attım sizinde " ulen acaba şöyle bir site yapabilcek miyim" dediğiniz bir site varsa çok büyük olmamak şartıyla açın siteyi bakarak yapın ilk başta kendinize bir eskiz çıkartın nerde ne yapıcağınızı not alın işinizi planlayın daha sonra üzerine eklersiniz... Daha sonra kendi portfolyo sitenizin tasarımını yapabilirsiniz bazı şeyleri aştıktan sonra zaten işin yüzde 50 60'ı internetten bakıp kaynak toplamakla geçiyor. Ben şuan ayrı bir iş olarak hem fotoğrafçılık hem de drone işleri yapıyorum elimde baya bir fotoğraf ve video var kendimi tanıtım amaçlı bir site yapıyorum mesala "Work"(çalışmalarım" sekmesinde 5-6 ay önce öğrendiğim bir js kütüphanesi var masonry.js diye inanılmaz güzel birşey letgo vb sitelerin çoğu bu tarz js kullanıyor. Dediğim gibi işin hemen hemen yarısı araştırma ile ilerliyor ilk başta neler istiyorsunuz sonra istediğiniz şeyler için size neler lazım sonra lazım olan şeyleri nasıl kullanıcağınız sonrada bitiş zaten