Kabartey adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet bu konuyu bende çok merak ediyorum. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar ayrıntılı anlatım yapabilirlerse gerçekten çok makbule geçer.
Konuyla ilgili yoast seonun resmi internet sitesinden yayımladığı video;

https://www.youtube.com/watch?v=DNRHj3v2X0E&t=4s

Çevirisi;

Anahtar Kelimelerin Eş Anlamlıları ve DağılımIarı

[0:04 - 0:10] Merhaba. Size Yoast SEO’da kelimelere yeni eş anlamlı sözcükleri nasıl üretebileceğimizi ve anahtar kelime dağılımı özelliğini nasıl kullanacağımızı anlatacağım.

[0:11 - 0:23] Bu ikisi art arda çalışırlar. Gördüğünüz gibi burada bir kısmı gerçek bir kısmı sahte olan bir test post’um (test yazısı) var. Ve ben önemli bir anahtar kelime olan “bike” (bisiklet) anahtar kelimesini kullandım.

[0:24 - 0:32] Henüz ana kelimemin hiçbir anahtar kelime eş anlamlısına sahip değilim ve bu bana anahtar kelimelerimi henüz yazıya eşit olarak eklemediğim anlamına geliyor.

[0:33 - 0:44] Size nasıl gözüktüğünü göstereyim. “bike” (bisiklet) anahtar kelimemi son paragrafımda bir defa kullanmıştım ve onu birkaç defa daha paragrafın başında da kullandım. Ama yazının tamamı burada ve anahtar kelimemi uygun şekilde kullanmadığım yerler var.

[0:45 - 0:59] Olay şu ki anahtar kelimemi kullandım ayrıca kelimemin eş anlamlıları olan diğer formlarını da kullandım. Kullandığım formlar: henüz doğru şekilde tanımlamadığımız çoğul (plural) “bikes” (bisikletler) formu ve bike (bisiklet) kelimesinin eş anlamlısı olan “bicycle” (iş bisikleti) formu.

[0:59 - 1:11] Hemen yeni iki eş anlamlı “bikes” (bisikletler) ve “bicycle” (iş bisikleti) kelimelerini ekliyorum. Bu kelimelerin eş anlamlısı olan “bike” kelimesini önceden zaten doğru olarak kullandığım için bana uyarı veriyor.

[1:11 - 1:23] Şimdi not alın: “bikes” (bisikletler) kelimesi ilk başta yazdığımız “bike” (bisiklet) kelimesinin tabi ki eş anlamlısı değil, sadece çoğul hali. Ama biz bunu henüz onaylamadık o sebeple siz bunu eş anlamlı kelime yani doğru bir form olarak kullanabilirsiniz.

[1:25 - 1:34] Çok yakında çoğul halini de tanıyıp onaylıyor hale geleceğiz ve bunu (çoğul hali ayrımı) yapmak zorunda kalmayacaksınız ama bu halen böyle çalışmaya devam edecek. Yani her şey olması gerektiği gibi iyi olacak.

[1:34 - 1:50] Gördüğünüz gibi eş anlamlı anahtar kelimelere ve hala çoklu (multiple) kelimelere sahipsiniz. Bu anahtar kelime dağılımını güçlü kılıyor. Ve tamamlanmış metinde sadece bir tanesi yerine bu üç formu (bike, bikes, bicycle) birden kontrol edebiliyoruz.

[1:51 - 1:59] İşe devam ediyoruz, ilerliyoruz ve ileriki zamanlarda daha fazla özellik ekleyeceğiz. Şimdilikse metinde hangi konunun üzerinde durulduğunu bilmek için bu anahtar kelime özelliği gayet kullanışlı bir özellik.

Çeviriyi yapan:

https://www.r10.net/members/91225-haze.html

Sonuç: Eş anlamlı kelimelerin metin içinde geçmesi gerekiyor. Bu kelimelerin illa eş anlamlı olması gerekmiyor. Örneğin ''bisiklet'' yerine ''iki tekerlekli araç'' veya ''bisikletler'' ( çoğulu ) veya benzeri kullanılabilir.