caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
once 255 limitli bir rastgele sayi urettim id olsun kullaniciya diye, 1,2,3,4diye verebilirdim ama nasil olur bilmiyorum, biraz uğraşmam gerekir dongüler ve variablelarla, if kisminda da projede + ya istedigin kadar basip yeni bir seyi yazdırabilirsiniz siteye alt alta ornegin a kisisini ekledi , complete dedikten sonra bir daha + ya basip yeni birini daha ekleyebiliyor, fonskiyonda da rastgele sayiya girilen degeri koyuyordu, 255 deger arasda zor ama kucuk 5-10 gibi rndom degerlerde ayni sayi geldigi zaman uzerine yaziyordu onu onlemek icin yaptim eger rastgele urettigin sayinin arrayi doluysa elleme yer yok de dedim.
amacin en fazla 255 kadar kullanici yazdirmaksa yanlis bir yontem mesela matematiksel olarak cok dusuk bir oran olsa da 5 tane kullanici eklemeye calistim diyelim fakat 5'inde de bana ayni sayiyi rasgele olarak verirse girdigim degerlerden sadece 1 tanesi girildi diger 4 ugrasim bosa gitti. unutma sadece javascript icin degil ID tc kimlik numarasidir. herkeste farkli olur. senin bu durumda sirf rasgelelik durumunda ayni sayi denk geldi diye cocugu oldurdun ona o tc numarasini veremedin diye. auto increment olay sqlde. yani her zaman bir oncekini arttirir. boylece hic bir zaman onceki verilmis idleri alamaz. peki 1 - 2 -3 verildi 2 silindi bir sonraki 4 mu yoksa 2 mi diye sorarsan 4tur cevabi cunku eger sen kodu duzgun yazamazsan mesela basit bakiyeli bir kredili bir sistemde 2 numarali uyeyi icinde 20 kredisi varken sildin. ama sadece uye tablosundan silindi kodlarina gore ve kredi tablosunda useridsi 2 olan satir silinmedi sonraki uye kayit oldugunda 20 krediye sahip olur bu tarz hatalar buglar cogaltilabilir.

haricinde en azindan gelen datalar bos mu degil mi seklinde bir kontrol saglayabilirdin.