maalesef hocam bize bölümde herşey determimistik durumlarda anlatılırken iş dünyası ve gerçek hayat kaotiktir.parametreler bir değil yüzlerce ve bir parametreyle oynamak demek 10 tanesini bozmak demektir.
dediğim gibi rabbim benim yaptığım mesleği benden daha iyi yapmayı nasip etsin sana.
inan bana çalışma isteğini görüyoeım bende senin gibiyim ama insanı soğutuyorlar.Açıkçası staj bitse de iş baksam diyorum artık.burada kendimizi gösteremiyoruz çünkü ne yaptığımı anlayacak kapasitede kimse yok.verileri analiz edip tahmin yapıyorym.ve klasik tahmin yöntemleri dışına çıkarak yapıyorum.ama nafile

ama sen inşallah planlarında başarılı olursun.meslek ile ilgili sormak istediklerini özelden yada konu altından sorabilirsin
Endüstri veya İşletme Mühendisliği gibi isim olarak değilde verimlilik gelişimi olarak bakacak olursak. Bu iş kolunun farklı insan hayatlarına ve kendimize potansiyel faydasının, etkisinin çok hızlı ve kazançlı olacağını düşünüyorum. ( Maddi, manevi her türlü kazanç )
Üniversite ve sizin bölümünüzü okumadığım için bu iş konusunda size ben bilgi verebilecek seviyede değilim. Deterministlik ve Kaotik olayında haklısınız fakat genel olarak dünya çapında eğitim sistemleri zaten gerçek hayattan çok daha fazla determinist, teorik ağırlıklı olmuyor mu?
Üniversiteyi ve diğer ülkeleri doğrudan kendim ders içeriklerini görmesemde çok şey kitaplara sığdırılabilmek için baya törpüleniyor tüm dünya çapında gibi. Aynı kitapların filmlere sığdırılmaya çalışılmasındaki törpülenme gibi. Kitaplara sığdırılmaya çalışılanda yılların, asırların tecrübelerinin 100 ile 1000 sayfa arasına sığdırılmaya çalışılması. Asırların birikimi, veya kısa zaman içerisinde inanılmaz farklı insanın, işletmetinin birikimi.
Çok teşekkür ediyorum ilginiz, alakanız ve yardımseverliğiniz için müsait oldukça konuşalım belki birbirimize verimlilik arttırımı konusunda ciddi katkı sağlarız.