hocam bold yaptığım yere istinaden yazıyorum,
15 bin tl verebilecek güçteysem, bunun farklı yolları da mevcut. hiç olmadı gider bakıcı tutarım. kaldıki tamda bu durum için devlet maaş bağlıyor aileye.
üniversite okumuş olmak demek 'ben bu ülkede rüştümü ispatladım. askerlikte neymiş' deme hakkı vermiyor size. bende yurtdışında üniversite okudum. filoloğum ve 5 dil biliyorum. ve paşa paşa askere gittim aslanlar gibi izmaritimi de topladım. ki istesem gitmeyebilirdim(yurtdışında şirketim vardı)
ve hatta size daha ilgincini söyleyeyim, hayatımda hiç torpil kullanmadım hayatımın hiç bir yerinde. ama ilk defa askerde torpil kullandım, Ecevit zamanında bilişim işlerinden sorumlu bir abimiz tanıdığımdır. yemin töreninden sonra onu arayıp(pazar günüydü) beni sınır dışına en kötü doğuya bir yere gitmemi sağlamasını istedim. hayatımda torpil kullanma girişimine sadece bu olayda başvurdum. şansıma pazar günü çarşı izni dönüşünde yerler açıklanmıştı yetişemedik.
demem o ki,
her türlü durumda askerlik şehitlere saygı için yapılmalıdır. atalara saygı için yapılmalıdır.
bu ülke kolay kurtarılmadı. değerini bilip gerekirse, sizin deyiminizle izmaritleri toplamayı bilmeliyiz.
Ben anacığımı bakarım ona bakıcı tutmam beni bu yaşlara o getirdi o yüzden tanımadığım birine güvenerek emanet edemem bu benim görüşüm o sizin görüşünüz saygı duyarım. Nekadar güvenirim nekadar sağlıklı bakabilir güvenilmez yani ben güvenemem benim mantığımda bu yok, para alan bi bakıcıda olsa benim gibi anneme bakamaz... Ben üniversite okudum askerlik yapmayacam demedim cümlemi okuyun hocam bedelli çıktıda yaptım çıkmasa yapacaktık tabiki ama okuyanla okumayan farkı olmalı elbette. Zaten ya kısa dönem ya as.teg.
Doğuya gönüllü gitmişsiniz ne güzel oda sizin düşünceniz saygı duymak gerek.
Şuanda ülkede herşey yolunda herkes geçmişine saygı gösteriyor, bayramlar kaldırılıyor T.C kaldırılıyor milli değerler gidiyor onlar görünmüyor atalara saygısızlık olmuyor bedelli askerlik saygısızlık oluyor oda güzel
Neyse hocam tartışma çok uzar ben bastım parayı gitmedim pişman değilim parası olan yapar olmayan yapmaz devlet kanun çıkarır isteyen uygular isteyen uygulamaz benim hayatımdan herşeyimden ben sorumluyum sende kendinden o yüzden ne desek boş, daha yazıp konuyu kirletmeyeyim
Saygılar.