kaanrevan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
temayı themeforest' tan bakıp sepeti ödemesini envato' dan yaptım. Ancak herhangi bir domain kaydı, lisans falan istemedi. Sadece indirdim kurdum o kadar. Güncellemeler geliyor, hatta tema üreticisi ile mail üzerinden görüştüm. Bu aşamada 2 domaine kurdum. Bir sorun vardı çünkü. O linkleri tema sahibine bile gönderdim incelemesi için. Hiç bana neden 2 ayrı domaine kurdun falan da demedi ama.
Olaya etik açıdan bakın yoksa gidin w.arez indirin farkı yok. Güncelleme falan gelyor dersiniz aa zaten w.arezde en guncel halleri de var. Olay etik. Adam sizden 1 tema parası alıyor ama siz 2 sitede kullanıyorsunuz. Siz satsanız temayı ve bu para ıle gecınsenız tepkınız ne olurdu?

Yani "birinin evinden hırsızlık yaptım, ama adam zengin çaldığım ona zarar vermez" cümlesindeki hırsızlık ne kadar masum ise, bunun da etiklik anlamında hiçbir farkı yok.

Öte yandan bu forumda soru sordugunzu insanlar emek verip ayalrca o ürünü ortaya cıkartıyorlar, normalde belkı yuzlerce dolara satılması gerektıgıne ınandıgım sanat eserlerıne bıel 50-100 lıraya sahıp olunuyor (temalardan bahsedıyorum) ama yıne etıklı kanlayısını keanra bırakmak, hatta bunu bu işi yapan forumdakı kişilere sormak bile açıkaçası hoş olmayan birşey.