AVKAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bende aynı sıkıntıyı yaşamıyor değilim ve çözümde bulamadım... Mesala konu araç kiralama olsa, bunu aratan insanlar istanbul araç kiralama, araç kiralama istanbul, araç kiralama şirketleri, araç kiralama firmaları, en iyi araç kiralama şirketleri, büyük araç kiralama şirketi gibi birbirine benzer onlarca varyasyon var.

Ben bu kelimelerin hepsini makalede geçireyim desem makalede kelime yoğunlaşması %10lara ulaşıyor ki direk spam. Bu makalede anahtar kelime oranını yakalamak için makaleyi uzatsam olur 1500 kelime bu sefer ziyaretçi sayfayı okumadan zaten çıkar gene değersiz.

Farklı çözüm olarak her kelimeye yeni bir yazı oluştursam bu sefer gene spam tehlikesi. Enterasan bir çıkmaz.
Vediğiniz örnek biraz yanlış aslında çünkü mesela istanbul koyduğunda başa lokal seoya giriyor kelimelerin yerlerinin değişmeside problem değil google bunu anlayabiliyor ve aynı arama sonucunda sizi çıkarabiliyor gördüğüm kadarıyla, şöyle bir örnek daha doğru olur gibi

Diyelimki iş fikirleri hakkında yazı yazıyorum işte yazıda her işin ortalama maliyeti, zorlukları, tahmini kazanç hızları örnek verdiğim işle ilgili bulabildiğim video kaynaklarını falanda yazıya ekliyorumki gerçekten bilgi verici bi yazı yazmış olayım

ama anahtar kelime planlayıcıda bakıyorum karşıma şöyle bişey çıkıyor : en karlı iş fikirleri, en az maliyetli iş fikirleri, kolay kazandıran iş fikirleri, yeni iş fikirleri, ne iş yapabilirim gibi gibi benzer varyasyonlu aynı aranma hacmine sahip kelimeler bu kelimelerin hepsini yazıda geçirmek yazının akışını ve anlam bütünlüğünü bozar hepsi için farklı yazı yazmakta aynı şeyleri farklı sıralarda tekrar etmek olur. Yani insanlara bilgi verici bi yazı hazırlamak istiyorum ama mükemmel bi yazı hazırlasam bile aynı anahtar kelimeyi farklı varyasyonlarda aratan insanlar beni nasıl bulacak?