Moderation adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Cevabınız için teşekkür ederim bu verdiğiniz cevaba istinaden 3500 watt / 220 Volt yaparsak 15 amper cıkıyor bu da 400 amper / 15 amper yaptığımızda bize sağlayacağı saati mi cıkarıyor hesap kısmını tam anlayamadım da tam olarak.

Profesyonel ekipler akü satıp kâr etmenin peşine düşmüş 9amper 40 tane akülü sistem diyorlar 40tane 9 amperlik akü satacak bana biliyorsunuzdur bu işlerde akü paralı. Bende 800 liralık 8 tane akü ile işi çözeyim diye uğraşıyorum o yüzden bu sekilde net bilgi edineyim ki bilgim olmadan hiç bi yerin söylediği şeyi anlamıyorum
Bilginizin olmadığı işe girmenizi önermiyorum.

Hesap yaparken;
Akü kapasitenizi ele alın, %20 düşün elinizdeki gücü bulursunuz.

Inverter üzerinde yazan değer anlık çekilebilecek gücü belirtir, ancak akülerinden anlık deşarj kapasitesini geçmemesi gerekiyor, bu kapasiteden fazla güç çekerseniz akülerde sorun olur.

Ayrıca bu aküleri nasıl şarj etmeyi düşünüyorsunuz?
Elinizdeki modeli bilmiyorum ama normal de inverter akü şarj etmez.

Ayrıca, muhtemelen profesyonel ekipler jel akü tavsiye ediyor siz sulu akü kullanmaktan bahsediyorsunuz. Kapalı alanda sulu akü kullanmanız sağlığa sakıncalı olabiliyor.

Bu adamlar bir şeyler söylüyorlarsa vardır bir bildikleri diye düşünmek yerine sizi kazıklıyorlarmış gibi düşünmeyi tercih ediyorsunuz

Bir de 9Ah'lik aküler yaklaşık 100 TL civarında, 100 TL x 40 akü = 4000 TL
Siz 800 TL'lik 8 tane akü almaktan bahsediyorsunuz, 800 TL x 8 = 6400 TL