Seri bağlantıda gerilim artar, akım sabit kalır.
Paralel bağladığınızda gerilim sabit kalır, akım artar.
Söyleki;
12v 200Ah 4 aküyü seri bağladığınızda elinizde 48v 200Ah 1 tane akü varmış gibi olur.
Yukarıdaki gibi bir bağlantı yapıp 2 set oluşturup bu setleri paralel bağlarsanız elinizde 48v 400Ah 1 tane akü varmış gibi olur.
Ayrıca; Bu kadar büyük güçlerde şaka olmaz, profesyonel bir firma ile çalışmanızı öneririm, bir sorun olur da aküler infilak ederse çok ciddi maddi manevi sorunlar yaşayabilirsiniz.
Ah = saatlik değerdir.
Söyle ki;
Elinizde 12v 60Ah akü varsa, 720w gücünüz var demektir.
Cihazların üzerinde yazan değerler genellikle saatlik güç tüketimi olacağı için, kayıpları saymazsak, 360w gücünde bir bilgisayarı 2 saat çalıştıracak gücünüz olur.
Kesinlikle ve kesinlikle profesyonel bir ekipten yardım alın, gerçekten bu işin şakası yok.
İyi çalışmalar.
Cevabınız için teşekkür ederim bu verdiğiniz cevaba istinaden 3500 watt / 220 Volt yaparsak 15 amper cıkıyor bu da 400 amper / 15 amper yaptığımızda bize sağlayacağı saati mi cıkarıyor hesap kısmını tam anlayamadım da tam olarak.
Profesyonel ekipler akü satıp kâr etmenin peşine düşmüş 9amper 40 tane akülü sistem diyorlar 40tane 9 amperlik akü satacak bana biliyorsunuzdur bu işlerde akü paralı. Bende 800 liralık 8 tane akü ile işi çözeyim diye uğraşıyorum o yüzden bu sekilde net bilgi edineyim ki bilgim olmadan hiç bi yerin söylediği şeyi anlamıyorum