Samimiyetle söyleyeceğim;
8 mbps'de iken 1-1,5 aldığınız hız maalesef 16 mbps'de 2 katına çıkmıyor. Baştan yanlış bir düşünceye girmişssiniz. Onlar demese bile siz araştırma yapabilirsiniz.
Başıma geleni aktarayım, Vodafone'dan aradılar 50mbps internet vereceğiz şu kadar paraya dediler. Müsait değilim 3 dk sonra arayın diyerek, modemden kapasitelerimi ve ttnet vb. yerlerden verilebilecek en yüksek limitleri kontrol ettim. Aradıklarında benim bölgem 16mbps destekliyor siz nasıl 50mbps vereceksiniz dedim, 50 mbps'ye kadar vereceğize çevirdi bu sefer.
İşin özeti şu; siz 16 mbps'ye kadar hizmet alıyorsunuz, 1'de alsanız 16'da alsanız firmanın hukuki dayanağı mevcut.
Kafamdaki hesap düz mantık ile olan 8 -> 2 ise 16-> 4 Tür değil. Şöyle düşündüm nereden baksanız %80 %90 'ya yakın kayıp var bu kayıp oranıyla 16'da da aynı kayıp oranı olursa benim işime gelirdi. Size samimiyet olarak şöyle söyliyim bu 8 ile 16 mbps arasında çok fazla fiyat farkı yoktu, 10 ila 20 TL arasında fark vardı benim internet hızımın 1-4 'e bile çıksa benim işime gelirdi ama son söylediklerinize katılıyorum ve tamamen haklısınız. Ben hatayı firmayı arayarak onlardan bilgi almaya çalışarakta yaptım. Ama firma işte sattığı hizmeti sadece satmak olarak bakıyor. Ben de sadece başımdan geçen olayı anlattım burada ne güzel konuşuyoruz. zaten konu içerisinde (ilk konu) bunun bir kılıfı olduğunu yani hukuken bir dayanaklarını olduğunu ben de düşünüyoırum