Çocukluğumdan beri gözlük kullanıyorum hem de inceltilmiş hali bile kalın cam olan derecede. Hipermetrop gözlerim. İkisi de 4 ve 5 arasında. Doktorların küçükken dahi büyüsün öyle bakalım şimdi riskli deyip 18 yaşında da aynısı söylemesi üzerine yeter artık lense geçeyim dedim.
Açık ara hayatım efsane bir şekilde değişti lens ile. 6 yıldır lens kullanıyorum, gerçekten lensi kullandığıma o kadar mutluyum ki. 2 yıldır kontrole gitmiyordum geçen muayeneye gittim doktorda sağ olsun çok iyi ilgilendi.
Benim tek derdim numaralar ilerledi mi lens kullanımım ne durumda onu öğrenmekti açıkçası genel muayeneye gittim yani. Gayet iyi numaranı da düşürelim gözlerin iyi dedi, lens içinde "Lensin süresi 10 yıl falandır sonra ameliyat oluyorlar zaten." dedi. Ben de eğer uygunsam ameliyat olmak istediğimi söyledim, aslında olabilir ama 1 hafta hiç lens kullanma gözlük tak öyle gel dedi.
Ben gözlüğü taktım fakat, daha sonra kendim vazgeçtim ameliyat olmaktan. Şu an hazır böyle idare edebiliyorken durduk yere gözümü hiç riske atmak istemedim. Yahu dedim zaten lens ve gözlükle idare ediyorum neden durduk yere kendime aksiyon çıkarayım. Yaş ilerleyince mercek lensler ya da uygun ameliyatlar var lensin olmadığı yerde artık onu yaparım.
Bir de bu ameliyatların kötü yanı tekrarlama gibi bir durum olunca tekrar ameliyat yapmak istemiyorlar, lenste kullanamıyorsun. Yakın çevremde başına gelenler çok, beni korkutan o oldu.
Biliyorum gözlük seni çok sıkıyor inan şu 2 hafta gözlerimi dinlendireyim amacıyla taktığımda da beni çok bunalttı. Lensi taktım kendime geldim, lensi denemeni öneririm. Benden sana tavsiye.
Hocam lens bu yaşıma kadar hiç kullanmadım. Alışkında olmadığım için zorlanacağımı düşünüyorum. 6 ayda bir değişmesi gerekiyormuş.
Dün gözlükçüye gittiğimde yukarıda yazmış olduğum numaraya uygun lens bile bulamadı, daha düşük numarasını verebileceğini söyledi.
Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi