Temiz düzenli yaklaştıklarına dair bir yaklaşım var, yerine göre doğru yerine göre yanlış. Herşeyde olduğu gibi bir prim malzemesi oldu, adam en ufak işte +1 müşteri için bayandan yazıyor, kadın da bunu bilerek "bayandan" ibaresini herşeye iliştiriyor. Oysa işi en iyi yapan tercih edilmelidir.
Mesela telefon alırken bayandan diyorlar, elimde bayandan 2. el bir telefon var, görenler üstünden tır mı geçti diyor. Aynı şekilde benim sattığım 2. el telefonum 0 kutusundan çıkmış gibiydi 1 yıllık olmasına rağmen. Yani cinsiyetle alakası yok, ama mesela bir el işi vardır, bunu bayandan alman daha iyi olur; yıllarca el işini annesinden görmüştür, internetten denk gelmiştir bunu yapan bir erkeğe göre daha tecrübelidir daha iyi iş çıkartır. Yada mesela kadın yazılım mühendisidir, erkek kasaptır ama webi hobi olarak yapıyordur, kadınla anlaşman daha kolay olabilir websel bir konuda. Aynı şekilde adam yazardır, kadın öğretmen, adam kadına oranla çok çok daha güzel yazabilir.
Şahsen bu yanılgıya bir kez düştüm, bir forumda bayan bir arkadaşa site sattım, 3 günde siteyi anca teslim edebildim, oysa siteyi isteyen de çok kişi vardı belki onlara versem 1 saatte teslim alacaklardı, sırf bayandır dolandırmaz belki falan diye onu tercih ettim, ama işi bilmediği için 3 gün transferle ve bir yandan bayana işi anlatmakla geçti. O beni onu dolandırıyorum sanıyor, ben ona siteyi verip işi bitirmeye çalışıyorum, ıkındım resmen.