Sağdan soldan rica minnet borç para buldum, gidiyorum. Bankaya öder gibi aylık olarak geri ödeyeceğim ancak çok daha düşük bir miktar olacak tabi. Tek problem 21 günlük süre. Hiç gereği yoktu. Umarım bizden sonraki nesiller zorunlu hizmetin altında gerek maddi gerek manevi olarak ezilmezler. Umarım yakın zamanda profesyonel ordu hem gelecek nesillerin hem de ülkenin önünü açar. Askerlik de diğerleri gibi ciddi bir iştir. Bu işi askerlik mesleğini hedefleyen insanların layıkıyla yapması gerekir. Söz konusu vasıfları ve buna ilişkin isteği edinmemiş bir askerin sanatçı, cerrah, pilot, mühendis olarak başarılı olamayacağı gibi bu mesleklerden askerlik isteği ve azmine sahip olmayan insanlar da askerlikte başarılı olamazlar. Ben kendimi biliyorum; kısa dönem gitsem bile isteksiz isteksiz üstlerimden küfür yiye yiye üstlerime küfür ede ede 10 ayda ancak bitirirdim askerliği. Çıktığı için memnunum. Profesyonel orduya tamamen geçiş yapılana kadar daha uygun fiyatlarla sürekli tanınan bir imkan haline gelmesini umut ediyorum.