Evet gerekli tüm aksiyonlar alındı, webp sadece bunlardan biri. Ancak Cloudflare ile beraber ek olarak CDN servisi kurmak faydalı olur mu eğer ki olacak ise hemen işlem sağlayalım. Ayrcaca Cloudflare devre dışı bırakıpda deneyeceğim bu işlemi Lazy load pek farkettirmedi birşey ayrıca bu veriler ne zaman aralıklarla güncelleniyor net bilgide bulamadım konu hakkında youttube iframe olarak çekilmesi ve en önemlisi pagespeed değerleri düşmemesi adına sayfa yüklendikten sonra devreye girmesidir. Bu duruma istinaden.
CDN Kurulumu ve Cloudflare yerine Kendi dns serverimizi kullanmak daha mantıklı olacak gibimize geliyor.
Evet Ayhan hocam peki bu durum ile ilgili bir çalışma yapabilirmiyiz, çunki bu konu ile ilgili destek ve bilgiye ihtiyacımız var ben ve ekibimizin sizinle iletişime geçebileceğim bir platform var ise lütfen iletirmisiniz.
Merhaba,
Gözlemlerime göre aylık / 3 aylık periyodlarla kullanıcılarınızın ortalamalarına göre güncellenmektedir. Türkiye içi bir site sanırım, CDN servisi türkiye içerisinde kurulacak olan birden fazla bölge için iş yapabilir. Ancak kısıtlı bir bölge de cdn yapmak ne kadar mantıklı ? Merkezi lokasyon bir sunucuda barınıyorsanız türkiye içi CDN gereği olduğunu açıkca düşünmüyorum. CloudFlare ile birlikte CDN kullanımına gelirsek, cdn olarak kullanılacak domain / subdomain'in cloudflare dışı bırakılması gerekmektedir. CloudFlare yerine kendi sistemlerinizi kullanmmanızı, kendinize bir master / slave içerecek şekilde DNS servisi kurmanızı da tavsiye edebilirim.
İyi Çalışmalar