söylediklerimi doğru yada yankış anlaman önemli değil söylediklerimi güzel bir dille eleştirdiğin için sana teşekkür ederim.
hocam o ülkelerde de durumlar farklı değil hatta amerikada gelir durumu tr ile aynı.şunu sanıyoruz orada 2 k dolae asgari ücret 9 k tl.ama hocam orada sen git bi neyworkta asgari ücretle yaşa.olmaz.ama bi kasabada yeter
aynı şey tr için düşün mesela alt şehirlerde kira 400 tl ama istanbulda 1400 tl.birterde yeterken diğerinde yetmez.
ekonomik durumumuz gerçekten içler acısı bunu asla savunmuyorum.ama artık yabancı hayranlığından vazgeçelim.her ülkenin semtin zorluğu kolaylığı var.ama hala kendimizi eğitemedikçe geride kalacağız.ben çözüm buldum ama bulamayana Allah kolaylık versin
Yok hocam ben yabancı hayranı değilim ben milli görüşçüyüm. Bu ülkeye aşığım ben, yarın birgün burda savaş olsa Suriye deki gibi ben ülkemi bırakıp da bana kucak açan ülkelere gitmem. Bana ne düşüyosa ne yapabiliyorsam yaparım. Ben sadece soru sordum o kadar.
Arkadaşlarım var "Abi bu ülkede yaşanmaz bitti bu ülke. Neden bana yararı olmayan bi devlete yararım dokunsun ki eziliyim burda gitcem ben" vs vs diyolar. Bunları vazgeçirmeye çalışan benim.
Her kim bu ülkeyi seviyorsa ki sevmeyecek çıkmaz, bence kaçacağına bu durumları düzeltmek için uğraşsın. Alanı neyse onda en iyisi olsun ki ülkeye katkısı olsun hem de bir saygınlığı olsun. Sözünü dinleyecek ya bu adam doğru söyler diyecek kitlelere sahip olsun ki, kendisi gibi yetişecek diğer insanlarla birleşip yanlış giden şeyleri ve yanlış yolda olan insanları düzeltmeye, uyuyan insanları da uyandırmaya baksın.
Ben de size teşekkür ederim hocam.
Keşke Türkiye'de düzgün eğitim olsa ama maalesef yok...
Bir diğer dikkat edilmesi gereken nokta da denetimdir. Bence ülkemizde bir denetim bölümü açılmalı ve devlet kurumları özelleştirileceğine denetim altına alınmalıdır. Çok önemli ve dikkat edilmesi gereken bir nokta bence.