Öncelikle merhabalar,

Böyle bir konu açmanız gerçekten takdir edilesi, kendi adıma teşekkür ediyorum size. Belki sizden daha iyi cevaplar verecek insanlar vardır forumda ama sonuçta bunu yapan siz olmuşsunuz.

Ben de birkaç şey sormak istiyorum,

İstanbul Teknik Üniversitesi'nde elektronik ve haberleşme mühendisliği okuyorum. Mezun olduktan sonra bir çok kişi gibi ben de yurtdışına çıkmak istiyorum.

Merak ettiğim şeyler ise şunlar; hedefim Avrupa, Türkiye'de yetişmiş bir elektronikçinin Avrupa'da şansı sizce nedir? Avrupa için İngilizce yeterli olur mu (en azından ilk etapta) yoksa 2. bir dil şart der misiniz? Elektronik için özellikle "şu" diyeceğiniz bir ülke var mı? Okurken Erasmus'a gitmenin yurtdışında yaşama tecrübesi dışında bu duruma bir faydası olur mu ve son olarak üniversite not ortalamasının önemi nedir?

Ayrıca bir soru daha sormak istiyorum ama bu sizin tecrübelerinizle pek alakalı değil. Düşünce tarzınız ve yaşamınız nedeni ile belki cevap verebilirsiniz diye soruyorum. Ben öğrencilik hayatımda çalışmak istiyorum, aslında asıl istediğim freelance olarak internetten çalışmak. En iyi bildiğim şeylere HTML, CSS, PHP ve Photoshop. Bunları paraya çevirmek (bir öğrenci olarak harçlık çıkartacak kadar) için sizce nasıl bir yol izlenebilir?

Ben bu bölüme puanım yettiği için değil istediğim için girdim. Çocukluğumdan beri bilgisayara, teknolojiye yazılıma ve elektronik her şeye ilgim var. Elektronik adına (henüz 1. sınıfım) pek bir şey yapamasam da yazılım konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum ve bundan zevk alıyorum. Bu işte başarıyı yakalamak için tutkunun önemli bir etken olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca cevaplamak isterseniz size de birkaç kişisel soru sormak istiyorum, konuda göremedim bunları. Yaşadığınız ülke (sanırım İsviçre), tam mesleğiniz ve eğitiminiz nedir? Siz yurtdışına nasıl çıktınız?