yabanci dil olayini büyütme hocam, burada bir cok kisi birden fazla dil konusuyor. Bosnakca ve türkce anadilin ise zaten ögrenmis sayilmazsin. Ingilizce dünyanin en kolay dillerinden biridir. Almanca daha zor ama gitmek istedigin ülkeler almanca konusuyorsa ögren

Hollanda güzel ülke ama cok bilgim yok. Egitimleri de iyidir ve iyi ingilizce konusurlar, yasam standartlari yüksektir ama onun disinda bilgim yok. Irlanda da ha keza öyle hocam. Bildigim kadariyla google un bir yeri de orada var. Detayli arastirman lazim.

Mart ayinda londra'daydim. Benim cok hosuma gitti ama alinan maas ile harcanan para pek tatmin etmedi beni. Ama insanlari gayet kibar, yardimsever ve cok fazla yabanciyi iclerinde barindiriyor. Güvenli bir ada ülkesi. Ancak iklimine alismak biraz mesele. Ayrica trafik tersten aktigi icin karsidan karsiya gecmek bile zor oluyor. O yüzden zaten yerlere oklarla cizmisler buraya bakin suraya bakin diye Ingiltere'de okumak da ayri bir güzellik. Yapabiliyorsan ingiltere'de oku ama pahali olacaktir.