Dursun05 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doğru eğitim (Türkiye'de olmayan şey) + Türk İnsanı = Her Alanda Başarılı İnsanlar = Üretim = Kalkınma = Alım Gücü = Rahatlık
Olayın başındaki doğru eğitim kavramı Türkiye'de olmadığı için diğer kavramlar da maalesef ülkemizde yok... Böyle birbirlerini eleştirenler de bu yüzden çok. Yok şunu yapıyo bunu yapıyo şunu alıyo bunu alıyo tatile gidiyo elinden şu düşmüyo bu düşmüyo
Herşeyin başı eğitim. Konuyu açan hocam yaşınız geçmedi kendinizi eğitebilirsiniz mezun olsanız da. Tekrar okuyabilirsiniz sınava girip. Eğitime odaklanın gerisi gelecektir. Her şey insanda biter.

Hocam vasıfsız demişsiniz 16 kişi de beğenmiş. Amerika'daki kasiyer çok mu vasıflı o da aynı asgari ücreti alıyor ama sizin vasıfsız dediğiniz arkadaştan kat kat daha güzel bir yaşam sürüyor. Öte yandan telefon dediğiniz bir lüks değil ihtiyaçtır şu dönemde alınması en makul telefon da 1400-2000 ₺ arasındadır. Lüks olarak görmeyelim böyle şeyleri. Tatil akşam dışarda yemek farklı farklı kıyafetler giymek insanın kendi evi arabası olması vs vs. Bunlar lüks şeyler değil.
Söylediklerinizi yanlış anladıysam özür dilerim...
söylediklerimi doğru yada yankış anlaman önemli değil söylediklerimi güzel bir dille eleştirdiğin için sana teşekkür ederim.
hocam o ülkelerde de durumlar farklı değil hatta amerikada gelir durumu tr ile aynı.şunu sanıyoruz orada 2 k dolae asgari ücret 9 k tl.ama hocam orada sen git bi neyworkta asgari ücretle yaşa.olmaz.ama bi kasabada yeter
aynı şey tr için düşün mesela alt şehirlerde kira 400 tl ama istanbulda 1400 tl.birterde yeterken diğerinde yetmez.
ekonomik durumumuz gerçekten içler acısı bunu asla savunmuyorum.ama artık yabancı hayranlığından vazgeçelim.her ülkenin semtin zorluğu kolaylığı var.ama hala kendimizi eğitemedikçe geride kalacağız.ben çözüm buldum ama bulamayana Allah kolaylık versin