üstü kapalı bir soru, doktor olmak istiyorum hangi fakülteye gitmeliyim gibi. önce branşınızı seçin, sonra ona uygun fakülteyi. şöyle ki,
1- masa üstü yazılım geliştirmek istiyorsanız c, c++, c#, java vs. seçmeniz mantıklı.
2- web yazılım (backend) geliştirmek istiyorsanız php, .net, c# vs. seçmeniz mantıklı.
3- hem masa üstü hem web tabanlı yazılımlar geliştirmek istiyorum diyorsanız c#, java, python vs. seçmeniz mantıklı.
4- ilk mesajda belirttiğiniz gibi web yazılm ama frontend ağırlı çalışmalar yapacaksanız javascript olmazsa olmaz. javascriptin yanında onlarca kütüphaneden angular, node, react vs. öğrenmeniz, yanında mutlak suretle bir backend dili (php tavsiye ederim) eklemeniz, hatta oop, mvc kavramlarını öğrenerek kendinizi geliştirmeniz gerekir. html ve css zaten mecburen öğreneceksiniz.
en önemlisi, size tavsiye veren mühendis arkadaşlarınıza geliştirdikleri bir yazılımı örnek olarak göstermelerini isteyip inceleyin. görüşlerine önem verdiğiniz bu insanlar gerçekten birşey üretebilmiş mi? çok mühendis tanıyorum ödevlerinden, bitirme tezlerine kadar r10'da konu açıp burada yazdırdıkları yazılımla diploma alan..! bu sebeple yaptığı içi görmeden insanları sözüne itibar ederek hareket etmiyorum artık...