Merhabalar durumumu şöyle özetleyeyim İstanbul'da 4 Samsun'da 1 Şanlıurfa'da 1 adet olmak üzere toplamda 6 adet bayan giyim perakende satış mağazam bulunuyor. Ayrıca evliyim ve 1 çocuğum olmak üzere (Allah'ın izniyle) ben askere gittiğimde ürün alım ve sevkiyatını yapacak haricimde bir kişi var. Ayrıca askere gittiğimde işimin başında duracak kişide oluyor kendisi. Annem %60, Babam %90 "ağır engelli" Yani ben askerdeyken eşim hamilelik dolayısı ile annem ve babamı bakacak durumda değil. Ben 12 ay askerlik süresi boyunca en aşağı aylık 800-1000 TL giderimin olacağını düşünen birisiyim şimdi benim gitmem mi daha iyi yoksa işimin başında durup vergimi ödeyerek mi devletime daha yararlı olurum ? Ben bedelli taraftarıyım ancak 1994 doğumlu olduğum için bana vurmadı sizce ne yapmalıyım ? İlerleyen zamanlarda bedelli çıkar mı ve çıkarsa bedelli olarak mı yapmalıyım lütfen objektif yorumlar yaparsanız sevinirim.
Ben bedelli yaptım işler o şekilde gelişmek zorundaydı yaptım pişman değilim. TSK 2016'da asker sayısını açıkladığında 620 bin 473 asker olduğunu söylemişti.
Yani şuanda zaten asker açlığı yok ülkede bilhakis fazla besliyorlar, profesyonel ordu gerekli, afrine, ırağa giden hiç sen 12 aylık asker duydun mu ? Duyamazsın mecburen rütbeli ve paralı olanlar tecrübesi olanlar gidecek. İş durumundan ve aile durumundan dolayı elbette bedelli yapabilirsin.
Bedelli yapıyorsun diye sana laf söyleyenlere sakın itibar etme ben 2 tane 4 yıllık fakülte bitirdim 11 yıl A milli takımda güreş yaptım zaten ben askere gitsem karagücünde askerlik yapabiliyorum yada yata yata askerlik yapabilirdim. Bedelli çıktı öyle gelişti aldık, sanada uyar alırsın insanlrın konuşmalarını asla umursama benim umurumda bile olmuyor devletin çıkardığı KANUN'u uyguluyorsun sen SAVAŞTAN kaçmıyorsun sonuçta. Yaparsın işini gücünü devam ettirirsin ailenin yanında eşinin yanında olursun bukadar basit. Giden gitsin parayı veren versin herkesin kendi hayatı arkadaş benim günahımı mezarda kimse çekmeyecek o yüzden konuşanlar önünden yesinler diyecen bakacan keyfine