Jossie_Frenk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar durumumu şöyle özetleyeyim İstanbul'da 4 Samsun'da 1 Şanlıurfa'da 1 adet olmak üzere toplamda 6 adet bayan giyim perakende satış mağazam bulunuyor. Ayrıca evliyim ve 1 çocuğum olmak üzere (Allah'ın izniyle) ben askere gittiğimde ürün alım ve sevkiyatını yapacak haricimde bir kişi var. Ayrıca askere gittiğimde işimin başında duracak kişide oluyor kendisi. Annem %60, Babam %90 "ağır engelli" Yani ben askerdeyken eşim hamilelik dolayısı ile annem ve babamı bakacak durumda değil. Ben 12 ay askerlik süresi boyunca en aşağı aylık 800-1000 TL giderimin olacağını düşünen birisiyim şimdi benim gitmem mi daha iyi yoksa işimin başında durup vergimi ödeyerek mi devletime daha yararlı olurum ? Ben bedelli taraftarıyım ancak 1994 doğumlu olduğum için bana vurmadı sizce ne yapmalıyım ? İlerleyen zamanlarda bedelli çıkar mı ve çıkarsa bedelli olarak mı yapmalıyım lütfen objektif yorumlar yaparsanız sevinirim.
O kadar gider sadece aylık olur, arkadaşlarımın neredeyse çoğu 6 ayda 7-8 bin harcayarak döndüler. Sigara vs. kullanıyorsan bu rakam tabi, yemekler kötü olacak dışardan yiyeceksin, kantinde harcayacaksın, hafta sonu çıkacaksın vs. derken harcamaların da önü kesilemeyecek.

Açık öğretime başvurman şu aşamada daha mantıklı, en azından yaşın 29'a gelene kadar farklı bir uygulama bekleme şansın da olur.

Bu arada reis istedi bedelli çıktı diyen falan var. Kimse keyfinden çıkarmıyor, ülkenin borcu öyle bir seviyeye geldi ki senden benden alacakları paraya ihtiyaçları var bayıldıklarından değil.