bilgicinitr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ikinci bir ek is sart.
İkincil ek işi ne zaman yapsın bu askeri ücretle çalışanlar, sanki mesai saatinin bir sınırı var mı sanıyorsunuz özel sektörde?

mersinli07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
memurum. 3.5 zam aldık. enflasyon zam değil. enflasyona ezilen memur. en yüksek rakamı alan işçi değilmiydi sözleşmede? memurum evim arabam yok işçiye bakıyorum arabası evi var memurda yol parası yok mesai yok nöbet ücreti yok. vergi veriyoruz ev kirası 800-900 oturulacak olan ev. memura ikramiye yok servis yok birşey yok işçiye ikramiye var servisleri var ayrıca siz mesai ye kaldığınızda mesai ücreti alıyorsunuz biz almıyoruz.. sen aidat 25 veriyorsun çoğu insan 50-100 veriyor elektirik 50-60 dan asagi ödeyen yok mutfak alışverişi pazarla bile o kadar tutmaz dostum. her hafta mutfak alışverişi alman lazım ki o kadar tutsun..enflasyonu zammı sanıyorsunuz. iyi araştır bence.
Özel sektörde işçi 1600 ₺ alıyor hocam ne ikramiyesi. Agi dahil maaşı bu. Başka hiçbir hakkı yok. Kamuda işçi satatüsündeki işçiden bahsetmiyoruz.

MjBolubeyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam 1600 demişsiniz, hesabına göre 235 TL kalıyor elde.
Ancak en azından yemek parassı+ yol parası veren bir iş tercih edebilirsiniz. Elinize geçen toplam para 1600 ise zaten zor olan geçim, daha da zor olacaktır.

Bu ücretlerin sadece yeni başlangıçta olacağına inanıyorum, maalesef bizim kültürümüzde biraz profesyonellikten ziyade sebaat kavramı çok daha önem görüyor. Elbette kurumsal işletmeleri hariç tutuyorum. En azından böyle inanmak istiyorum.
Nasıl 235 ₺ kalıyor anlamadım. Yazdıklarımı toplayınca 35 ₺ kalıyor geriye.
Konuyu kendim için açmadım, bu şartlar altında çalışan insanlara nasıl yaşamlarını idame ettirebilmekte bunu sorgulayabilmek ve fikir paylaşımında bulunulabilmesi için açtım.