beachturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
özür dileyerek mesajınızı alıntılıyorum hocam temel problem örneğime uyuyorsunuz misal 7-8k gelir demişsiniz ama cümlelerinize bakıyorum siz de memnun değilsiniz. yukarıda da dedigim gibi rakamın artması birşeyi değiştirmiyor aklıma sosyal medyada gördüğüm bir yazı geldi adamın birisi memleketin durumu çok kötü 2500 lira kira veriyorum yazmıştı emlakçının biri ben size o taksitle ev satayım demişti. standartlarınız yüksek farkına varamıyorsunuz rakam yükseldikçe bu farkındalık yere iniyor. insanın içinde olan tatminsizlik bu şekilde. asgari ücret 7-8k da olsa demekki kimse lüks yaşayamayacak. hani kimse lüks yaşamak peşinde değil gerçi ama belirttiginiz rakamlar acımasız olmuş 7-8k ya standart bir hayat sürüyorsanız yada böyle düşünüyorsanuz bence yaşadıklarınız standartlaşmış ya da harcama konusunda hatalarınız vardır.
hocam ben halimden Allah'a şükür memnunum. Evi aldım Aracım var yılda 3 kere tatile çıkıyorum. Bunlar tabi ki lüks 1600 tl alan bir adama göre ama benim dediğim lüks tatile çıkmak ev almak araç almak değil. Yat alırsın lüks olur, özel jet alırsın lüks olur. Lüks kelimesi yanlış kullanılıyor. Bu benim yaptıklarım standart olmalı. Tatil lüks olmaz kardeşim bütün yıl eşşek gibi çalışıyorsan tabi ki tatil yapacaksın dinleceksin ki deşarj olasın ama bunu lüks görenler var, Ev zaten lüks içinde geçmemeli bile en temel barınma ihtiyacımız, Araç İnan artık lüks değil. Toplu taşıma ile daha fazla para veriyorsun yeri geliyor ulaşıma.

Velhasıl kelam ben halimden memnunum ama asgeri ücretle yaşamayı zorlayan ve öğreten sistemden hiç memnun değilim.

Ha millet kararını verdi böyle yaşamak istiyormuş artık ne haller varsa görsünler o da ayrı mesele. Bunlar kötü günlerimiz yazıyorum bakın buraya daha da kötü olacak herşey.